15 °C Stjørdal, NO
22/05/2019

Fremmede arter i kveld

Lisbeth Gederaas er seniorrådgiver i Artsdatabanken, bosatt på Stjørdal. Her i ferd med å kartlegge flora ved Husåsen i Re-Opheimmarka under Naturvernforbundets slåttedag med et groblad i hånden. I kveld holder hun foredrag om arter på Norsk svarteliste.

 

Vi trenger mer kunnskap om fremmede arter og deres påvirkning, sier seniorrådgiver Lisbeth Gederaas i Artsdatabanken. På onsdagstreffet ved Stjørdal museum Værnes i kveld 23. mars kan du høre mere.  

Fremmede arter er en av mange trusler for det stedegne biologiske mangfoldet. Artsdatabanken vil i løpet av 2012 legge frem neste versjon av Norsk svarteliste, som er en økologisk risikovurdering av fremmede arter. Et nytt og forbedret kriteriesett vil gradere risiko mer kvantitativt. Flere arter blir risikovurdert. Rynkerose på Langøra i Stjørdal, og lupin-arter i Trøndelag er eksempler på fremmede arter som gjerne fortrenger andre. Kunnskap om de fremmede artene er viktig når myndighetene skal utøve kunnskapsbasert forvaltning. Arrangørene åpner dørene kl.19.00 og vil ha 100 kr i inngang cash på museet lokalisert øst av den over 900 år gamle Værnes kirke.

Les forrige sak:
Per Magne Siraas tok 3. plass i klasse menn 60-65 år.
Per Magne foran eliten

  Per Magne Siraas fra Selbu er sprekere enn de fleste […]

Close