-2 °C Stjørdal, NO
15/10/2019

Frifunnet for seksuell handling – må betale erstatning

– Ikke over grensen for det straffbare, mener tingretten

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

En mann i slutten av 40-årene fra en mindre kommune i Værnesregionen er frifunnet for å ha foretatt en seksuell handling med en jente på 17 år.

Jenta, som var på besøk i huset, forklarte i Inntrøndelag tingrett at mannen skal ha befølt henne høyt oppe på låret. Jenta var påkledd og forklarte at mannen skal ha hatt hånden utenpå nattbuksen. 17-åringen forklarte at hun var livredd, men klarte å sette seg opp. Da våknet venninnen og mannen gikk ut av rommet.

Den tiltalte mannen nektet straffeskyld og forklarte i retten at han ikke hadde gjort det som fremgikk av tiltalen, og kunne ikke forstå hva som var grunnen til at han ble beskyldt for dette. Retten mener imidlertid at 17-åringen fremsto som troverdig i sin forklaring, og finner ingen grunn til å betvile hennes beskrivelse av det som skjedde, heter det i dommen.

– Retten legger etter dette til grunn at det er bevist utover enhver fornuftig og rimelig tvil at tiltalte har tatt fornærmede på låret. Berøringen skjedde utenpå fornærmedes nattbukse, og den var av kortvarig karakter, skriver Inntrøndelag tingrett i dommen.

Selv om retten satte lit til jentas forklaring kunne de ikke se at tiltaltes opptreden kvalifiserer til en seksuell handling i straffelovens forstand.

– Etter rettens syn er ikke tiltaltes handling i dette tilfellet over grensen for det straffbare, heter det i dommen som frifinner mannen.

Stokk, Stubb og Flis nett

I tingretten forklarte jenta at hun har slitt psykisk etter hendelsen.

– Beviskravet for å tilkjenne oppreisningserstatning for en angivelig straffbar handling, er «klar sannsynlighetsovervekt», altså lavere enn det strafferettslige beviskravet, skriver Inntrøndelag tingrett, som fant å fastsette en oppreisningserstatning på 15.000 kroner.

Les forrige sak:
Kenneth Jensen åpner sammen med Rita Sæternes butikken "Morro me stoff" i Domus-bygget i Kjøpmannsgata. Tirsdag er det åpning av stoffbutikken.
Stoffbutikken åpner i nye lokaler

Utvider butikken fra 30 til 127 kvadratmeter

Close