6 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Frigir navnet på 70-åringen som omkom torsdag

Ble funnet død sammen med sin hund

Det var 70 år gamle Svein Olav Østerås som ble funnet omkommet i Håsetdammen sammen med hunden Clooney torsdag formiddag. Foto: Privat Det var 70 år gamle Svein Olav Østerås som ble funnet omkommet i Håsetdammen sammen med hunden Clooney torsdag formiddag. Foto: Privat

Det var Svein Olav Østeraas fra Hommelvik som ble funnet død i Håsetdammen torsdag formiddag. Her ble han funnet sammen med hunden sin, Clooney. 

70-åringen ble funnet omkommet under isen sammen med hunden sin. Østeraas skal ifølge politiet ha vært en turvant mann.

Navn og bilde frigjøres i samråd med de pårørende.

Hull i isen

Onsdag morgen skal den omkomne ha lagt ut på tur i Mostadmark. Torsdag morgen skal pårørende ha meldt han savnet.

Det ble iverksatt en omfattende leteaksjon, hvor blant annet Norsk Luftambulanse deltok i søket. Like rundt klokken 12.51 kunne politiet bekrefte at det var gjort funn av en død person og en hund.

Operasjonsleder Wenche Johnsen ved Trøndelag politidistrikt kunne opplyse til Stjørdals-Nytt at det hadde blitt observert et hull isen, hvor det befant seg en skistav.

Ble flydd inn

Da luftambulansen oppdaget hullet i isen, ble dykkere fra brannvesenet flydd inn til Håsetdammen. Ganske umiddelbart ble mannen og hunden hans funnet i vannet like ved hullet i isen, forklarte Johnsen videre.

Politiet har en teori om at den avdøde skal ha falt gjennom isen i et forsøk på å redde hunden sin. Isen er ikke sikker på denne tiden av året, og politiet spekulerer på om hunden først kan ha gått gjennom isen.

– Det var spor etter både hunden og mannen ved hullet, og en av teoriene vi jobber etter er at hunden først gikk gjennom isen og mannen forsøkte å redde den. Mannen var så turvant at han ikke hadde gått gjennom isen uten grunn, fortalte operasjonsleder Johnsen til Stjørdals-Nytt torsdag formiddag.

Les forrige sak:
May Britt Kjelsaas (52) tar over som leder i Malvik Senterparti. Foto: Privat.
Hun vil jobbe for at kommunen skal være et fantastisk sted

- Min politiske visjon er enkel, sier May Britt Kjelsaas

Close