9 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Header-Bingo-uten dato
Spar Hegra uke 37

Friidrettstoppen ble imponert da han fikk se anlegget: – Det ligger til rette for et kjempemesterskap

Kjetil Hildeskor besøkte anlegget hvor NM skal arrangeres neste år

Katarina Hoff (t.v.), Kjetil Hildeskor i friidrettsforbundet, Kjell Olav Storflor og Olaf Lydvo gleder seg alle til at anlegget på Øverlands Minde om kort tid blir helt ferdig. Katarina Hoff (t.v.), Kjetil Hildeskor i friidrettsforbundet, Kjell Olav Storflor og Olaf Lydvo gleder seg alle til at anlegget på Øverlands Minde om kort tid blir helt ferdig.

Generalsekretæren i Norges Friidrettsforbund ble mektig imponert da han for første gang fikk se det oppgraderte friidrettsanlegget på Øverlands Minde. Snart får anlegget også besøk av en OL-medaljevinner.

– Det er et kjempeflott anlegg, og det er gøy å se et så fint anlegg. Jeg tror det blir knall å arrangere NM her neste år, sier Kjetil Hildeskor.

Generalsekretæren i friidrettsforbundet forteller at oppgraderingen var en forutsetning for at NM havnet i Stjørdal.

– Arrangørene har vist interesse i mange år, og med oppgraderingene som er gjort ligger det rette for et kjempemesterskap, sier han.

– Farlig å løpe

NM-general Katarina Hoff kan glede seg over at antall løpebaner er økt fra seks til åtte, og tartandekket i sin helhet er byttet ut. Nå er arbeidet i gang med å bygge nye tribuner.

– Løpedekket var i veldig dårlig forfatning. På grunn av synkehull var det nesten farlig å løpe der. Dessuten er det kommet nye sikkerhetsregler på kastområdet. Anlegget er nå i henhold til den internasjonale standarden. Det har blitt et flott anlegg, sier Hoff.

Ønsker flere mesterskap

Selv om anlegget bygges om for å kunne tilfredsstille NM-kravene, har arrangørene planer for nye store mesterskap.

– Vi kommer nok for fremtiden å søke om å få arrangere junior-NM og ungdomsmesterskapet. Vi har på trenersiden også diskutert muligheten for å kunne arrangere en nordisk landskamp på Øverlands Minde. Store mesterskap er også viktig for rekrutteringen. Det vekker interessen for friidrett, sier hun.

Sølvvinneren kommer

I slutten av september skal prosjektet ”Værnesregionens sprekeste” blåses i gang.

– Sølvvinneren fra OL i slegge, Eivind Henriksen, kommer hit til kick-offen vi skal arrangere, sier Hoff.

Under NM i juni neste år vil enda flere storkanoner dukke opp.

– Både Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen har sagt at de kommer til NM. Vi håper minst på 8000 tilskuere i løpet av de tre dagene vi skal arrangere mesterskapet i 2022, sier hun.

Les forrige sak:
Her er ungdommene som er valgt inn i Stjørdal ungdomsråd for perioden 2021 og 2022, fra v. medieansvarlig Sondre Sandø Lundemo, leder Mats Jenssen Matberg, Heljar Dahl, Julie Barstad, Marion Ovidt, Signe Hognes, Anna Elise Vigdenes, Lidya Berhe og Sol Angelica Berg Stavnes. På kne foran Ayaan Saleban Ismail og Ann Helen Høybakken. Foran i trappa Sara Dullum Wintervold, Adrian Fossbakk Bratseth og nestleder Helene Haugan.
Disse ungdommene vil markere seg i samfunnet

Her er ungdommene som er valgt inn i ungdomsrådet

Close