6 °C Stjørdal, NO
19/02/2019

Frivillighet skaper samhold

Her er damene utstyrt med hammer og malerkost. De unge damene er på plass for å lære f.v. Oda Moslet, Trude Moslet, Lise Horten Hegli og Toril Moslet. - Foto Stjørdal Fotoklubb, Per Olaisen

 

Humøret var på topp og maling og rydding var i full gang da vi besøkte butikken i Flora. Her har lokale krefter tatt flere tak for å kunne bruke uttrykket ”Bøgda for alle”. Mens det andre steder er lite vilje til dugnad, er dette ikke noe problem i lokalsamfunnet i Flora. Oddbjørn Horten forteller at det er så stor pågang etter å få delta på dugnad i at vi har 2 A4 sider med navn på folk som har ønsket å delta.

 

Nye ting

Fra Trondos har butikken fått 250 000 kroner til nye frysere og kjøledisker. Kommunens tilskudd har utgjort 125 000 som er benyttet til en inngangsløsning som også gir rullestolbrukere en flott mulighet til å komme i butikken.

 

Midlertidig kafe

Kosekroken som har hatt tilhold i butikklokalet er midlertidig flyttet til sanitetslagets lokale i samme bygg. Her ble vi invitert på kaffe og vafler, sammen med dugnadsfolket.

Lokalsamfunnet i Flora har gjennom samarbeid klart å skaffe et lokalmiljø der folk bryr seg om hverandre. Enkelte kommentarer skaper ekstra latterbrøl. ”Vi tør ikke annet enn å møte til dugnad- gjør vi ikke det kan vi bli baksnakket”. Kommetaren skaper latter. Det er slike kommentarer en kan komme med blant gode venner.

 

Øyvind Ølstøren svinger malerko. Foto Stjørdal Fotoklubb, Per Olaisen

 

Astrid Bonslett sørger for at Frøydis Kristoffersen får betale sine varer innimellom dugnadsarbeidet. Foto Stjørdal Fotoklubb, Per Olaisen

 

Les forrige sak:
Rypejakta på vei opp

    De siste årene har utbyttet fra rypejakta blitt kraftig […]

Close