6 °C Stjørdal, NO
19/02/2019

Frp-Hoksrud åpner for lengre SIO-prosjekt

||| Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) er svært tilfreds over å høre de grensesprengende opplysningene fra Stjørdal som kommer som en følge av deltakelsen i SIO-prosjektet. Frp var en drivkraft for å starte nettopp dette prosjektet. – Og i kjølvannet av dette prosjektet får vi nå et helsehus i Stjørdal som betyr mye for det tverrfaglige arbeidet, sier etatsjef Hans Frederik Selvaag.|I et møte med representanter fra Stjørdal kommune fikk stortingsrepresentant Bård Hoksrud høre om de positive erfaringene som er gjort med SIO-prosjektet. Her er f.v Guri Lyngstad, prosjektleder for SIO-prosjektet i Stjørdal, Guri Lyngstad; Arne Tveit, mangeårig medarbeider på Etat Omsorg; Martin Søraker, kontroller, Grethe Reinhardtsen, politisk rådgiver; Nelly Lian, medlem av formannskapet; Bård Hoksrud (Frp), stortingsrepresentant og Hans Frederik Selvaag, etatsjef Etat Omsorg.||

Det er Helsedirektoratet som  gjennomfører et forsøk med statlig finansiering av omsorgstjenestene (SIO-prosjektet). Stjørdal er en av seks kommuner som deltar og høster verdifull erfaring. Etatsjef Hans Frederik Selvaag på etat omsorg er svært godt fornøyd med prosjektet.

Derfor er han også krystallklar i tilbakemeldingen til stortingsrepresentant Bård Hoksrud som er Frps fraksjonsleder i helse- og omsorgskomiteen de neste fire årene:

– Prosjektet går fram til 2019. Vi mener det er for kort tid til å høste nok erfaring. Vi håper at prosjektet i det minste kan forlenges til hele denne stortingsperioden, sier Selvaag mens Hoksrud noterer. 

Han setter stor pris på å høre alle de nyttige erfaringene som er gjort i Stjørdal. Og han er interessert i å bringe denne kunnskapen videre:

– Derfor vil jeg på nyåret invitere representanter fra Stjørdal til Stortinget for å dele sine kunnskaper med stortingspolitikerne. Her blir helse- og omsorgskomitéen spesielt invitert. Et av medlemmene her er for øvrig stortingsrepresentant Ingvild Kjerkol fra Stjørdal.

Etatsjef Hans Frederik Selvaag lar kontroller Martin Søraker demonstrere en modell som er utviklet i Stjørdal:

– Det går på kostnader. Vi har full oversikt over kostnader ved å behandle pasienter som bor hjemme. Kostnadene ved en plass på bosenter ligger på 450.000 kroner. Med våre opplysninger kan vi sammenligne kostnadene ved behandling hjemme i forhold til å bo på et bosenter. På den måten kan vi gi politikerne detaljerte opplysninger om våre utgifter, sier Søraker.

Etatsjef Selvaag er svært opptatt av alle de positive ringvirkningene som følger i kjølvannet av SIO-prosjektet med ny innsikt og nye metoder:

– I vår sektor kan vi ikke bare pøse på med mer av det vi allerede har gjort, men må tenke nytt, sier han. 

Og han gjør det klart for stortingsrepresentant Bård Hoksrud at representanter fra Stjørdal når som helst kan komme til Oslo for å dele sine erfaringer med sentrale myndigheter og stortingspolitikere. Det får han muligheten til på nyåret når Hoksrud innkaller til møte.

 

Les forrige sak:
||
Trafikkulykke på E14

  Politiet meldte om ulykken litt før klokka 18. Meldingen går […]

Close