-3 °C Stjørdal, NO
26/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

Frykter at nedstengingen får konsekvenser for ungdommer

Klubbleder Esten Mortensen Holien oppfordrer både foreldre og ungdommer til å ta kontakt

Esten Mortensen Holien oppfordret både foreldre og ungdommer til å ta kontakt under nedstengningen. Esten Mortensen Holien oppfordret både foreldre og ungdommer til å ta kontakt under nedstengningen.

Ungdomsklubben Carbon måtte stenge da kommunen koronastengte ned alle samlingsplasser.

Esten Mortensen Holien er klubbleder i Carbon fritidsklubb, og er bekymret når nedstengingen nå er inne i sin andre uke. Han mener at når ungdommene mister sin faste møteplass i en periode, kan det få konsekvenser. Spesielt hvis nedstengningen blir forlenget.

– Carbon er en møteplass for ungdommene, hvor de kan komme innom og slå av en prat med andre voksne enn foreldre og lærere. De treffer også andre ungdommer på tvers av fritidsinteresser og skoler, og I tillegg kan de ta seg en matbit. Vi opplever noen ganger at når de kommer hit får de dagens første måltid, forteller han.

Digitale aktiviteter

Å finne et fullverdig alternativ til møteplasser i denne perioden, er ikke enkelt. Samtidig ser ungdomsklubben det som helt nødvendig å skape aktivitet. Derfor har de tatt opp tråden fra i vår, og har begynt å arrangere digitale konkurranser innen spill.

– Sist uke arrangerte vi en konkurranse i online-spillet CarX Drift Racing som ble streamet på chattekanalen Discord. Selv om det ikke var så mange som deltok, tok mange turen innen streamen og fulgte med. Vi kommer også til å gjennomføre andre digitale arrangementer under nedstengningen, sier Holien.

Oppfordrer til kontakt

De ønsker også å beholde den fysiske kontakten med ungdommene, selv om restriksjonene vanskeliggjør det.

– Vi kommer til å ha en base med folk på Carbon, og vi er tilgjengelig for ungdommene. Hvis noen ønsker er det bare å ta kontakt med oss, og det gjelder også foreldre, sier Holien.

Han sier de også vil forsøke å få til fysiske møter, innenfor smittevernreglene.

– Hvis noen ungdommer ønsker å prate med oss, kan vi gå en tur sammen – med munnbind og god avstand, sier han.

Les forrige sak:
Bruker fiske som terapi

Ny dokumentarserie på Trønder-TV

Close