6 °C Stjørdal, NO
19/02/2019

Frykter at politiet «forsvinner» til storbyen

|| Selbu-ordfører Ole Morten Balstad, og hans kolleger i Værnesregionen, frykter at tilstedeværelsen til politiet i regionen blir mindre med mer hendelsesbasert styring av politiressursene.||

Mandag var det politiråd, som er treffstedet mellom politikere og politi, i Værnesregionen. I det møtet uttrykte ordførerne i regionen bekymring over at politiressurser flyttes fra distriktet og inn til Trondheim.
– Vi signaliserer at vi er bekymret over en utvikling der dagens politipatruljer i Værnesregionen i større grad kan bli trukket inn til Trondheim, sier ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, som er nestleder i det politiske regionrådet i Værnesregionen.
Grunnen til at politikerne reagerer er at politiledelsen i Trøndelag bekrefter at patruljering i større grad skal bli hendelsesstyrt.

Møter forståelse

Fungerende lensmann i Stjørdal, Arne Henrik Ulvin, liker at politikerne uttrykker sine meninger om politiets rolle og tilstedeværelse.
– Jeg har forståelse for bekymringene de framfører. Det er veldig godt at politikerne er på oss. Politiet skal være der folk bor. Det har vi langt framme i panna, og vi har forpliktet oss å levere dette, sier Ulvin.
Han understreker at politiet i Værnesregionen også framover skal være til stede ute i kommunene.
– Vår intensjon er å være til stede i alle kommunene i Værnesregionen flere ganger i uka, sier Ulvin.

Store avstander

Det som nå til en viss grad blir endret er styring av ressursene ved hendelser.
– Operasjonssentralen vil til enhver tid drive med «flåtestyring». De har full oversikt over alle patruljer i vår nye driftsenhet som omfatter Trondheim, Fosen og Værnesregionen. Derfor kan det være sånn at en av våre patruljer er den nærmeste til å rykke ut til en hendelse i Trondheim, og det kan være nødvendig med bistand. Det er de ressursene som til enhver tid er på jobb i vårt distrikt som skal løse alle typer oppdrag, sier lensmann Ulvin, som også peker på at dette tettere samarbeidet gir gevinster til Værnesregionen.
– Det er jo også sånn at vi nyter veldig godt av mye bistand fra Trondheim, det være seg hundepatrulje, kriminalteknikere og ikke minst innsatsledere, sier Arne Henrik Ulvin.
– Vi forstår også at politiet må være der ting skjer. Det vil imidlertid bli en kjempeutfordring hvis det skjer noe for eksempel i Stugudalen eller på Stordalen og patruljene i Værnesregionen befinner seg i Trondheim. Da blir det langt, fryktelig langt, sier ordfører Ole Morten Balstad.

Les forrige sak:
||
Feirer med konsert på toget

Kathrine Rømmen, Ranveig Seljemark og Mildrid Seljemark feirer 10-års vennejubileum og […]

Close