-6 °C Stjørdal, NO
29/11/2020

Frykter for motivasjonen til juniorløpere

Koronarestriksjoner fører til avlyste treningssamlinger

Junior- og seniorløperne til Hommelvik IL Langrenn hadde i helga rulleskisamling på Jervskogen og Selbuskogen der blant annet denne kohorten var samlet, fra v. Amund Engesvold Flataker, Odin Aksnes, Sander Øwre Haugan, Sander Svendgård, Markus Svendgård, Mads Richstad Ellingsen, Hedda Nordgård Jakobsen, Ida Waldal, Jone Aurora Renå, Lina Lundberg, Viktoria Røvik Kvamvold og Erle Susegg Lillefjell. Junior- og seniorløperne til Hommelvik IL Langrenn hadde i helga rulleskisamling på Jervskogen og Selbuskogen der blant annet denne kohorten var samlet, fra v. Amund Engesvold Flataker, Odin Aksnes, Sander Øwre Haugan, Sander Svendgård, Markus Svendgård, Mads Richstad Ellingsen, Hedda Nordgård Jakobsen, Ida Waldal, Jone Aurora Renå, Lina Lundberg, Viktoria Røvik Kvamvold og Erle Susegg Lillefjell.

Skiløperne i Hommelvik IL skulle egentlig trene på snø sist helg, men samlingen ble avlyst som følge av deltakerrestriksjonene. Nå frykter man for løpernes motivasjon og i verste fall frafall på grunn av mangel på konkurranser.

I utgangspunktet skulle Hommelvik ILs junior- og seniorløpere gjennomføre en treningssamling på Dombås forrige helga, som åpnet for snø 30. oktober. Men på grunn av de nye restriksjonene fra myndighetene ble denne samlingen avlyst. I stedet ble det gjennomført lokale samlinger på Jervskogen (lørdag) og Selbuskogen (søndag) på rulleski.

– Det blir en annerledes skisesong på mange måter, og en sesong hvor det blir vanskelig å planlegge, sier Erik Ellingsen, leder i sportslig utvalg for junior- og seniorløperne til Hommelvik IL Langrenn.

Norgescup avlyst

Skiforbundet har innført deltakerbegrensinger som gjør at flere arrangementer er avlyst. Ellingsen forteller at sesongen ikke blir så annerledes for seniorene da de oppsatte rennene foreløpig skal gjennomføres slik status er i dag, men for juniorene blir det annerledes.

– For juniorene har det stor betydning, blant annet er norgescupen avlyst, som er ei gulrot sammen med junior-NM. Dette er selvfølgelig fryktelig synd for juniorene, sier han.

I Hommelvik IL Langrenn er det fire seniorer og ti juniorer. De fleste av disse er elever ved skiidrettslinja i Meråker og trener som vanlig.

– Det har heldigvis ikke vært så mange begrensninger når det gjelder trening i og med at vi driver en individuell idrett. Sånn sett er ikke langrenn den verste idretten når det gjelder trening. Vi må bare passe på at vi ikke er for store grupperinger, forteller Ellingsen.

Lokale arrangement

Den sportslige lederen er imidlertid mer bekymret for at mangelen på renn og konkurranser kan påvirke motivasjonen til løperne, og frykter i verste fall det kan medføre frafall.

– Når skirenn avlyses, som for eksempel norgescupen for junior, kan det påvirke løperne. Det kan fort skje at enkelte vil slite med motivasjonen. For mange er dette veldig tøft, det er det ingen tvil om. De legger ned veldig mye tid på idretten og jeg tror ikke vi tåler veldig mange flere avlysninger, sier Ellingsen.

Nå jobbes det med å arrangere flere lokale arrangement, slik at juniorene også får mulighet til å konkurrere og gå nok skirenn til vinteren.

– Det jobbes en del for å få til flere ting lokalt. Vi har for eksempel Sparebank1-cup, som i utgangspunktet skal gjennomføres. Det jobbes også med en egen juniorcup i samarbeid med Nord-Trøndelag skikrets. Jeg håper dette kan gjennomføres, og det er ingen tvil om at det gir motivasjon. Mye er selvfølgelig også avhengig av snøforhold. Blir det nok snø kan det hende vi kjører i gang flere opplegg, avslutter Ellingsen.

Les forrige sak:
Kommuneoverlege Leif Vonen.
Nytt smittetilfelle i Stjørdal – 30 må i karantene

Foreløpig ukjent smittekilde.

Close