8 °C Stjørdal, NO
15/06/2021

Frykter for skolebarnas sikkerhet: – Det er helt texas her

Geir Eimhjellen reagerer på kommunens planer om å flytte skolebusstrafikken

Geir Eimhjellen frykter det vil gå utover barnas sikkerhet når busstrafikken flyttes til Evjeveien i forbindelse med arbeidet i Ole Vigs gate. Geir Eimhjellen frykter det vil gå utover barnas sikkerhet når busstrafikken flyttes til Evjeveien i forbindelse med arbeidet i Ole Vigs gate.

Geir Eimhjellen frykter fullstendig kaos og utrygg skolevei for barna når skolebussene flyttes til Evjeveien.

– Trafikk, barn og sikkerhet må gå foran. Jeg tror jeg snakker for nesten hele nabolaget når jeg sier at folk er ganske oppgitt, sier Geir Eimhjellen.

Han reagerer på at kommunen planlegger å flytte skolebusstrafikken til Evjeveien i forbindelse med arbeidet i Ole Vigs gate.

– Det er mange foreldre som kjører barna til Halsen barneskole og det er fullstendig kaos her i rushtiden, og nå skal det kjøre busser her i tillegg. Det er helt texas her allerede, og jeg frykter for sikkerheten til barna som ferdes i området. Hvor mange barn skal bli kjørt ned, spør han.

Eimhjellen legger til at han er klar over at det blir gjennomkjøring forbudt i gaten i rushtiden, men frykter foreldre vil kjøre inn 100 meter for å slippe av og deretter snu og kjøre ut samme vei.

– Mange av huseierne i nabolaget har ikke engang mottatt varslet på Digipost, eller melding.

Et bedre og tryggere alternativ er å la bussene parkere på grusbanen bak skatebanen, for så å kjøre ned Ole Vigs gate fremfor Skolegata, mener Eimhjellen.
Et bedre og tryggere alternativ er å la bussene parkere på grusbanen bak skatebanen, for så å kjøre ned Ole Vigs gate fremfor Skolegata, mener Eimhjellen.
Utrygg skolevei

Han stusser også på at den planlagte bussruten skal gå ned Skolegata, der mange barn går til og fra skolen.

– Det største problemet er jo at de skal kjøre ned Skolegata, en gate som er full av barn både før og etter skoletid. Veien har også blitt smalere, nå som det har kommet sykkelfelt på sidene. Det blir jo ikke en trygg skolevei for barna, forklarer Eimhjellen.

Han forteller at han har bodd i Evjeveien i mange år, og har observert både bussjåfører og stressede foreldre kjøre inn og ut av gata ved skolestart.

– I tre år fulgte jeg med på at barnebarnet mitt skulle krysse gata for å komme seg over til skolen. Ikke en eneste gang stoppet foreldrene som kjørte gjennom for å slippe av sine barn for mitt barnebarn da hun skulle krysse gaten. Hvorfor skulle det bli bedre nå, spør han.

Bruke grusbanen

Eimhjellen legger til at han forstår at arbeidet må utføres, og foreslår at bussene burde stå på grusbanen bak skateparken, som han mener er et mye tryggere alternativ.

– Den grusbanen brukes ikke til noe på sommerstid, og der er det god plass til å parkere flere busser. Etter at de har tømt eller fylt bussen, kan de rygge seg ut og kjøre ned Ole Vigs gate. Det er en gate som allerede er trafikkert, og det ferdes færre barn der, sier han.

Han legger til at det er ingen som reagerer på at det er aktivitet, tvert imot liker han at det er litt liv i nabolaget.

– Det handler ikke om bråk; vi synes det bare er gøy at barn løper rundt i området. Men trafikken her er verre enn noen gang, og tryggheten til barna bør komme først, sier Eimhjellen.

Les forrige sak:
Oppfordrer elever i karantene til å teste seg snarest

Kommunen presiserer karantenereglene

Close