16 °C Stjørdal, NO
23/05/2019

Frykter høye hallpriser

Andreas Westerlund Strand, Magne Kjerkreit og Petter Skaufel synes politikerne må komme med reelle satser for halleie nå. De tre frykter for fremtidig hallsport og idrett om satsene settes for høyt i den nye Stjørdalshallen med tre baneflater som åpner 12.februar neste år.


De har tatt plass foran den nye hallen, leder i Stjørdals-Blink håndballgruppe Magne Kjerkreit, Hilde Westerlund, Petter Skaufel og Andreas Westerlund Strand. Utenfor den store arenaen med tre baneflater gleder de seg til åpning av Stjørdalshallen, men samtidig lever de med usikkerhet for fremtida når det gjelder leie av hallen. Nå vil leder Magne Kjerkreit og de andre aktive i håndballen ha svar fra politikerne hvilke satser som kommer for leie i årene fremover.

 

–  Vi må få klarhet i hva dette vil komme til å koste lagene våre. De tallene vi har hørt så langt ligger høyt over de gamle satsene. Vi har tidligere hatt en ordning med gratis leie frem til 19.00. Deretter har vi betalt timepris. Stjørdals-Blink håndballgruppe har et høyt aktivitetsnivå med mange lag, rundt 20 i tallet. Nå stiller vi herrelag fra neste sesong også. Det er signaler som tyder på en halleie på 300 kroner timen fra første time. Dette vil gi oss en dobling av utgiftene til leie, sier Magne Kjerkreit.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Kan miste inntektsbringende salg

Det er ikke bare leiesatsene håndballen i Stjørdals-Blink frykter. Nå kan en vesentlig del av inntektene forsvinne også om lagene ikke får drifte salg av drikke og spisende i hallen. Rundt 200 spillere kan bli rammet av høye leiesatser og tapte inntekter.

 

–  Vi har under kamper i gammelhallen solgt vafler og kaffe, de yngste har også fått kjøpt drikke. I den nye hallen kan dette inntektspotensial forsvinne. Dette må vi også få klarhet i raskt. Også når det gjelder markedsføring av sponsorer er det uklarheter ute og går, sier Kjerkreit som er bekymret for rekrutteringen til hallidrettene om utgifter økes og inntektsmulighetene faller bort. Håndballgruppa har i følge Magne Kjerkreit valgt å holde treningsavgiftene lave for å sikre god rekruttering. Dette dekker på langt nær klubbens utgifter. Mye dugnad og egeninnsats legges ned fra foreldre og aktive i klubben. De venter svar fra politikerne om hallsatsene nå før valget. I Trondheim er det gratis leie.

 

 


Les forrige sak:
Snart anleggsstart

    Trærne ligger på østsiden av baneområdet. Det er snakk […]

Close