16 °C Stjørdal, NO
31/05/2020

Frykter svømmehallen blir stengt lenge

Muggsopp stenger svømmehallen – nå må de trene i Stjørdal

Malvik-svømmerne måtte trene i Stjørdal etter stengingen av bassenget i Hommelvik, foran fra v. Harald Martin Rånes, Ruben Lervik, Alice Solli Bjerkan, Betine Solli, Ine Julie Rystad, og Thelma Stensvoll Reppe. Bak fra v. Bak fra v. Mira Abelvik, Ida Svingen (delvis skjult), Brage Sigernes og Elias Pettersen. Malvik-svømmerne måtte trene i Stjørdal etter stengingen av bassenget i Hommelvik, foran fra v. Harald Martin Rånes, Ruben Lervik, Alice Solli Bjerkan, Betine Solli, Ine Julie Rystad, og Thelma Stensvoll Reppe. Bak fra v. Bak fra v. Mira Abelvik, Ida Svingen (delvis skjult), Brage Sigernes og Elias Pettersen.

Malvik ILs svømmere måtte flytte svømmetreningen til Stjørdal etter stengingen av bassenget i Hommelvik på grunn av muggsoppfunn. Nå frykter svømmerne at stengingen kan bli langvarig.

– Svømmehallen i Hommelvik er fra tidlig 1970-tall, og er et gammelt og slitent bygg. Vi håper selvsagt at svømmehallen åpnes neste uke, men frykter at stengingen kan bli langvarig, sier Frode Eitrem, sportslig leder i Malvik ILs svømmegruppe.

Sist torsdag tok han med seg 15 svømmere til svømmehallen i Stjørdal for å trene. Det var første gang svømmerne fikk trene i vann siden Malvik kommune stengte svømmehallen, ni dager tidligere.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Det er kjedelig å ikke få trene i starten av sesongen, som er en viktig tid for å bygge opp et godt treningsgrunnlag. Dessuten har vi for første gang på mange år greid å få en svømmer kvalifisert til ungdomsmesterskapet i november, sier Eitrem.

Markus Øyangen (15) heter svømmeren som har greid det Eitrem kaller for en bragd.

– Han mister en viktig treningsperiode frem mot mesterskapet, sier den sportslige lederen.

Takknemlig

Svømmegruppen i Malvik teller rundt 50 aktive svømmere. For de eldste er 12,5 metersbassenget på Vikhammer ikke noe alternativ.

– Vi må spørre våre venner i nord og vest om å få lov til å trene sammen med dem. Stjørdals-Blink lot oss komme i dag, og det er vi takknemlige for. De har også sine egne svømmere å ta hensyn til og har i utgangspunktet fullt basseng. Med for mange svømmere i bassenget blir det ikke noe god trening ut av det, sier Eitrem.

Svømmegruppen mener det burde finnes en løsning slik at de så snart som mulig kan starte treningen i Hommelvik.

– Slik vi har forstått det er det påvist muggsopp i garderobeanlegget i kjelleren, men ikke i garderobene på bakkeplan. Vi ønsker å bruke disse garderobene, og kan leve godt med en løsning med bruk av garderober på bakkeplan, sier Eitrem.

– Kjedelig

Arve Renå, virksomhetsleder for kultur i Malvik kommune, forstår at svømmerne synes situasjonen er utfordrende.

– Jeg forstår både dem og alle andre som bruker anlegget, og det er en kjedelig situasjon som har oppstått. Det er tatt nye prøver i alle garderober og vi får svar i neste uke. Jeg håper vi ikke får en forlenget stenging, sier han.

Les forrige sak:
Sander Erik Kartum og resten av Blink-laget fikk det tøft mot avdelingens desiderte bunnlag, Vard Haugesund. (Foto: Blinkfotball)
Blink-tap mot bunnlaget

Fortsatt under streken i 2. divisjon

Close