8 °C Stjørdal, NO
10/08/2020

Full gass med nytt glass

– Vi er helt avhengig av å ansette en ny for å få tatt unna alle bestillinger

MER OG MER: Erik Knudsen og hans kolleger ved Riis Glass & Metall i Stjørdal skal satse enda hardere på skyvedørsløsninger i årene fremover.

Riis Glass & Metall i Stjørdal ergret seg over at en ny kundegruppe var i ferd med å forsvinne. I stedet for å sture bestemte de seg for å ta opp kampen med nettleverandørene. Nå produserer avdelingen egne skyvedører og faste felt for innglassing av verandaer.

Da Riis Glass & Metall i Stjørdal ble opprettet i august 2016 jobbet det kun to mann ved avdelingen. Nå sysselsetter firmaet fire, men det varer ikke lenge.
– Vi er i ferd med å ansette en femte medarbeider. Han skal kun jobbe innendørs med produsering av skyvedører. Vi er helt avhengig av å ansette en ny for å få tatt unna alle bestillinger, forteller Erik Knudsen, avdelingsleder ved Riis Glass & Metall Stjørdal.
Glassmesteryrket har de siste årene vært utsatt for sterk konkurranse både fra nettbutikker og byggevareforretninger som har spist seg inn og i enkelte tilfeller tatt over markedsområder som tradisjonelt har ligget til glassmesterne.

Bestilte eksternt

Rekkverk av glass er ett eksempel. Innglassing av verandaer var et annet markedsområde som var i ferd med å forsvinne.
– Vi solgte og monterte innglassing av verandaer tidligere, men vi nådde ikke opp i konkurransen og mistet mange jobber på grunn av at vi måtte bestille dørene eksternt. Det ble for dyrt, sier Knudsen.
Han ønsket å ta opp kampen, og inngikk en hyggelig avtale med en tidligere produsent om å få overta både stanse- og kapputstyret slik at de selv kunne starte produksjon av skyvedører og selge dem direkte til næringsliv, utbyggere og private kunder. Kun 100.000 beløp investeringen seg til.
– Vi begynte med produksjonen etter sommeren i år, men allerede har vi bestilt aluminiumsprofiler fra vår leverandør i Hviterussland to ganger. Etterspørselen har vært formidabel, forteller han.

Vil bre seg ut i Norge

Ettersom Riis-avdelingen nå kan produsere egne skyvedører, har de en fordel i forhold til nettbutikkene.
– Vi lager dørene etter mål. Skal kundene bestille via nettet må de velge blant standardstørrelser. I tillegg må kunden selv montere dører og vegger hvis de bestiller via nettet. Kjøper de hos oss, sørger vi for montering. Dessuten er vi nå konkurransedyktige på pris, sier Knudsen.
Innen Riis Glass & Metall-strukturen i Trøndelag blir det avdelingen i Stjørdal som skal levere disse produktene, men Knudsen ønsker også å hjelpe andre glassmestere med å selge gode innglassingsløsninger til sine kunder andre steder i Norge.
– Etter hvert er tanken at vi skal komme på et nivå der vi kan levere til andre glassmestere rundt om i landet. Det betyr at de kan levere et ferdig produkt til en fornuftig pris, slik at også han kan konkurrere med nettbutikkene. Derfor er det så viktig for oss at vi får på plass den femte medarbeideren så snart som mulig, sier han.

Får en ny fot å stå på

For de ansatte i firmaet er det også interessant å jobbe med skyvedører.
– For oss blir det mange jobber med utskifting av glass, men i og med at vi nå beveger oss inn dette segmentet får vi en ny fot å stå på. Tidligere fikk vi beskjed om at vi var for dyre, men nå er vi konkurransedyktige. Derfor er det viktig for bransjen at glassmesterne ikke mister disse jobbene til nettbutikker og byggevareforretninger. Vi kan ikke miste alt, sier Knudsen.

Økte arealet

For stjørdalsavdelingen har de siste tre årene vært en reise som ikke mange kunne forutse. At det var behov for en glassmester i Trøndelags nest største by, visste de, men at de skulle lykkes så til de grader var de lykkelig uvitende om.
– Vi startet med én bil, og nå har vi tre. I vår utvidet vi arealene med 200 kvadratmeter slik at vi råder over totalt rundt 500 kvadratmeter. Men det viser seg at også det kan være i minste laget. Jeg hadde aldri drømt om at vi skulle vokse så mye så fort. Det har gått over all forventning, sier han.

Ulike løsninger

Innglassing av verandaer har blitt svært populært de siste årene. Boligeiere ser nytteverdien, og i alle fall ni av årets måneder kan folk benytte arealet som en ekstra stue når solen skinner eller ved å tilføre oppvarming.
Det finnes utallige løsninger å velge blant, men vanlig skyvedører i front og faste vegger på sidene er ganske så vanlig. En annen løsning er å sette sammen flere enheter glass som foldes sammen på årets varmeste dager.
– Vi kan levere alle mulige løsninger, enten i isolerglass eller enkeltglass. På skyvedørene kan vi levere to til fire blad på samme profil. I tillegg produserer vi tette aluminiumsfelt med glass, for eksempel til vindskjerming eller på en kortvegg på en veranda. Innglassingsløsningene kan også leveres med eller uten profiler i hjørnene, sier Knudsen.

 

Les forrige sak:
UNGDOMMENS STEMME: Runar Chang Nordgård er leder i ungdomsrådet. Han er opptatt av at ungdommenes stemme blir hørt. Her er han sammen med kommunestyremedlem Nils Nordbotn (t.v.) og politibetjent Ørjan Gran.
Fikk gode råd av ungdommen

Ungdomsrådet arrangerte medvirkningsdag

Close