-8 °C Stjørdal, NO
30/11/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-med dato

Full jubel for riving – nå blir det helsehus

SE VIDEO av rivingen som markerer helsehus-oppstarten

Stor glede blant ansatte ved DMS i Stjørdal da rivearbeidet startet ved Breidablikkvegen. Ordfører Ivar Vigdenes i maskina startet med å rive en garasje. Stor glede blant ansatte ved DMS i Stjørdal da rivearbeidet startet ved Breidablikkvegen. Ordfører Ivar Vigdenes i maskina startet med å rive en garasje.

Ansatte ved DMS var i festhumør da ordfører Ivar Vigdenes tok plass i gravemaskina. En gammel garasje ble første rivejobb da prosjektledelsen og entreprenører startet å klargjøre tomta til nytt helsehus torsdag.

Video av Jan Henrik Siraas

Det er vedtatt bygging av nytt helsehus i Stjørdal på tomta som huser DMS og Stjørdal legesenter og flere funksjoner. Kostnadsramme på 290 millioner kroner. Allerede har kommunen som eier av bygget tatt ut noen vinduer mot sør i den store fløya som skal rives. Torsdag markerte kommunen den offisielle rive- og byggejobben ved at ordfører Ivar Vigdenes tok plass i gravemaskina og rev i stykker en gammel garasje utenfor DMS-bygget.

– Jeg er glad for at vi nå markerer at kommunen setter i gang bygging av nytt helsehus. Så artig var det å rive med grabben på maskina at jeg gjerne skulle fortsatt utover dagen, sier ordføreren.

Ansatte ved DMS hadde møtt opp med norske flagg. Kommunens eiendomssjef Bjørn Bremseth og prosjektleder Ola Dalby som representant for hovedentreprenør Veidekke, var på plass og fikk overrakt blomster fra ordføreren med lykkeønskninger. Det blir nå Tverås Maskin som gjennomfører rivningsarbeidet.

– Det er en ganske betydelig eldre bygningsmasse som skal vekk. Tomtearealene blir langt bedre utnyttet, sier anleggsleder Arnfinn Hoås fra Tverås Makin og prosjektleder for Stjørdal kommune, Geir Arne Tronseth.

Les forrige sak:
Retten fikk ikke medhold i sitt krav om fengsling av disse to mennene og en kvinne som ble pågrepet i forrige uke. (Foto: Overvåkningskamera)
Tre menn tatt etter innbrudd hos bedrifter

Vurderer begjæring om fengsling i løpet av dagen

Close