-5 °C Stjørdal, NO
25/02/2020

Furunes er kjempemotivert for å fortsette

Valgskred for Senterpartiet i Meråker

Kari Anita Furunes er veldig motivert for fire nye år, men fortsatt er ingenting avklart om ordførervervet i Meråker. Kari Anita Furunes er veldig motivert for fire nye år, men fortsatt er ingenting avklart om ordførervervet i Meråker.

Men det er langt fra sikkert at Senterparti-ordfører Kari Anita Furunes i Meråker får fortsette med kjedet rundt halsen til tross for rekordoppslutning.

I forrige periode oppnådde Senterpartiet i Meråker 17,2 prosent, noe som var et valgskred. I år oppnådde samme parti hele 32,6 prosent, og ble det desidert største partiet i kommunen.

– Vi har doblet oppslutningen, og det er overveldende, sier Furunes.

Flere jakter kjedet

Med syv mandater, en fremgang på tre, skulle det tyde på at Kari Anita Furunes får fortsette i ordførervervet. Men det er langt fra sikkert.

Både Bygdelista, som oppnådde 25,1 prosent og Arbeiderpartiet med 21,7 prosent, ønsker å overta kjedet de neste fire årene.

– Med den støtten vi har fått, er jeg kjempemotivert for å fortsette. Jeg er veldig fornøyd med tilbakemeldingene jeg har fått fra folk i løpet av valgkampen, og de setter pris på arbeidet som har vært gjort de siste årene, sier hun.

Håper på rask avklaring

Furunes vet ikke når det blir avklart hvem som blir ordfører i neste periode.

– Den endelige mandatfordelingen blir klar tirsdag, og så starter forhandlingene mellom partiene. Vi skal forhandle på vegne av oss, så får vi se hva utfallet blir. Det er vanskelig å si når prosessen avsluttes, men vi håper det blir avklart så raskt som mulig, sier hun.

Les forrige sak:
Stemningen hos Meråker Arbeiderparti sto ikke i taket under mandagens valgvake, men de har fortsatt håp om makt og posisjoner de neste fire årene.
Freder ikke ordføreren

Bygdelista og Arbeiderpartiet kan felle Furunes med hjelp fra ett parti

Close