-10 °C Stjørdal, NO
18/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 03

Fylkeskulturpris til Blues In Hell

| |

– Med utgangspunkt i et verneverdig kulturminne, og basert på en kombinasjon av kunnskap, internasjonalt nettverk og frivillig innsats, har Blues in Hell skapt en festival som er viktig lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt, sa fylkesordfører Gunnar Viken da han delte ut prisen til festivalsjef Kjell Inge Brovoll ifølge T-A.

Det er hittil gjennomført 22 festivaler med utgangspunkt i Hell. Dermed er Blues in Hell en av Europas eldste festivaler. I år ble den for fjerde gang nominert til årets festival i Festival Awards Europe.

– Tildelingskomiteen er kjent med at store, internasjonale næringslivsaktører, har tilbudt millionbeløp – i euro, for å få sette firmanavnet sitt foran Blues in Hell.

Prisen består av en statue – Jækta – laget av avdøde billedhogger Nils Aas, et pengebeløp pålydende 30 000 kroner, og et diplom utformet av tidligere museumsbestyrer og kulturanimatør Steinar Berg.

I 2008 ble Steinvikholm musikkteater tildelt samme pris, i 2005 Anne-Karin Furunes. I 1995 ble Heidrun Kringen samme ære til del.

Les forrige sak:
|
5. plass til Cyborgz

Finalister fra Norge, Sverige, Færøyene og Danmark var i helgen samlet […]

Close