8 °C Stjørdal, NO
26/09/2020

Fylkesrådmannen: Syv nye arbeidsplasser forsvinner i Meråker

– Det gjør saken enda mer alvorlig

Ytterligere syv arbeidsplasser i Meråker vil forsvinne som en konsekvens av Lian-nedleggelsen

– Det gjør saken enda mer alvorlig, sier ex-ordfører Kari Anita Furunes etter at fylkesrådmannen mener syv nye jobber forsvinner i kjølvannet av Lian-nedleggelsen.

Under fylketsutvalgets  møte tirsdag ettermiddag spurte hun fylkesrådmannen om bistand til å hjelpe de 60 oppsagte arbeiderne på Lian i Meråker.

– Jeg er veldig fornøyd med at Fylkeskommunen på eget initiativ har tatt tak i denne vanskelige situasjonen. Jeg tenker på hvordan det rammer de ansatte, deres familiemedlemmer og ringvirkningene dette gir hele Meråker samfunnet, sier Furunes, etter at hun under fylkesrådets møte tirsdag ettermiddg spurte på hvilken måte kan Trøndelag fylkeskommune bidra/ hjelpe til for å få etablering av ny næringsvirksomhet i Meråker?, og hvordan vil Trøndelag fylkeskommune gripe fatt i denne vanskelige situasjonen?

Les også: – Da jeg kjøpte huset for to år siden hadde jeg troen. Det kan jeg angre på i dag

Syv prosent av arbeidsplassene er borte

I svaret fra fylkesrådmannen heter det:

– Fylkeskommunen har også foretatt en grov konsekvensberegning som viser at det i tillegg til bortfallet av de 60 arbeidsplassene vil forsvinne ytterligere syv arbeidsplasser. Totalt representerer dette om lag 7 prosent av arbeidsplassene i kommunen.

Les også: – Det er en tung og trist dag

Disse syv arbeidsplassene er trolig ringvirkninger som underleverandører vil merke som konsekvens av nedleggelsen.

Fra fylkeskommunens side vil en videre oppfølging sannsynligvis være mest aktuelt gjennom voksenopplæringstiltak og støtte til tilrettelegging for næringsutvikling gjennom kommunen.

Kari Anita Furunes mener situasjonen i Meråker er enda mer alvorlig.

– Tallene som ble lagt fram gjør saken enda mer alvorlig. Jeg er glad for rollen fylkeskommunen nå tar med å sette inn flere tiltak for å møte situasjonen. Dette innebærer blant annet vurdering av den enkeltes kompetanse, voksenopplæringsordningen, og tilbud innen høyere yrkesfaglig utdanning, sier Furunes.

Møte på fredag

Videre skriver fylkesrådmannen at fylkeskommunen har invitert Lian trevarefabrikk AS, Meråker kommune, Fagforeningene, NAV og Innovasjon Norge til et møte i Meråker fredag 11. september for å diskutere status og veien videre.

Les også: Lian legger ned fabrikken i Meråker

– I møtet vil det bli orientert om status og omstillingsmuligheter fra bedriften og aktuelle bidrag fra kommunen, fylkeskommunen, NAV og Innovasjon Norge, skriver fylkesrådmannen.

Furunes forventer at kommunen også bidrar med sitt i møtet på fredag.

– Fylkeskommunen skal være en regional samfunnsutvikler, og jeg er glad for at fylket tar et stort ansvar i denne saken. Jeg forventer nå at kommunens ledelse er tettere på situasjonen for å finne framtidens løsninger i saken, sier hun.

Les også: – Jeg hadde forventet mye større aktivitet fra kommunens side

 

Les forrige sak:
(Foto: Statens vegvesen)
Tre vogntog fikk kjøreforbud

Lasten var sikret for dårlig

Close