17 °C Stjørdal, NO
09/08/2020

Fylkestoppen fikk tydelige råd i ordfører-bygda

– Her skal det ikke legges ned – her skal det bygges

IKKE GLEMT: Skolekampen er ikke glemt i Forradal, og helt sikkert ikke i de andre grendene i kommunen heller. Foran skolen henger fortsatt banneret som bygdefolket brukte for to år siden. Her er ordfører Ivar Vigdenes og andrekandidat Siv Sætran sammen med partiets fylkesordførerkandidat, Tomas Iver Hallem. IKKE GLEMT: Skolekampen er ikke glemt i Forradal, og helt sikkert ikke i de andre grendene i kommunen heller. Foran skolen henger fortsatt banneret som bygdefolket brukte for to år siden. Her er ordfører Ivar Vigdenes og andrekandidat Siv Sætran sammen med partiets fylkesordførerkandidat, Tomas Iver Hallem.

Ordfører Ivar Vigdenes dro hjem til Forradal da han skulle gi Senterpartiets fylkesordførerkandidat Tomas Iver Hallem de siste rådene før valget.

– Det viktigste for Senterpartiet er og må hele tiden være politisk gjennomslag, og ikke hvem man samarbeider med for å få til dette. Fylkesvalgkampen har dessverre i stor grad handlet om nettopp samarbeidsspørsmålet etter at Arbeiderpartiet i Trøndelag har avkrevd Senterpartiet en lojalitetserklæring. Men vi har ambisjoner om å ta fylkesordførerstolen på vegne av egen politikk og politisk gjennomslag, sier toppkandidatene på Senterparti-lista, Siv Sætran og Ivar Vigdenes.

Det er på denne bakgrunn de også tok med seg Hallem til Vigdenes sin hjembygd Forradal. Både skole og barnehage var diskutert nedlagt, men slik gikk det ikke.

– De øvrige partienes holdning var klarlagt før forrige valg, men Arbeiderpartiets snuoperasjon overrasket oss alle. Og det var bare så vidt de fikk flertall for sitt syn. En av de som stemte for dette er partiets nåværende ordførerkandidat, sier partileder og andrekandidat Siv Sætran.

Tomas Iver Hallem har som nåværende fylkesvaraordfører og med bakgrunn fra Verdal selv vært vitne til omfattende skolenedleggelser over hele fylket.

– I min hjemkommune Verdal skjedde akkurat det samme med nedlegging av tre grendeskoler som resultat, sier Hallem. I spørsmålet om tjenester nært folk står hele Senterpartiet samlet.

I Verdal ble det som en følge av skolenedleggelsene åpnet en privat Montesorri-skole i Helgådalen. Hallem berømmer Senterpartiet lokalt for å ha forhandlet fram en åpning for dette også i Flora i Stjørdal.

– Helgådalen Montesorriskole opplever nå elevtallsvekst etter åpningen, kan han fortelle.

Mens barn leker i solen og bygdefolk kjører forbi på tur hjem fra jobb skuer ordfører Vigdenes opp mot Mobakkene ovenfor skolen.

– Her fikk vi lagt inn midler til opparbeiding av et kommunalt grendefelt for første gang i kommunens historie, forteller han. Midler som opposisjonen ikke hadde funnet rom for i sine budsjetter, og som nå gjør at en reguleringsplan snart kommer til politisk behandling.

– Vårt standpunkt er klinkende klart og tydelig sier han: I Forradal som i de andre grendene skal vi ha både et skole- og et barnehagetilbud. Her skal det ikke legges ned. Her skal det bygges.

Les forrige sak:
Silya sjarmerte Hells bluespublikum fra scenen. (Foto: Åge Sjølstad)
Bluesblå fredag kveld

SE FLERE BILDER fra en forrykende åpningskveld av Blues in Hell

Close