4 °C Stjørdal, NO
15/10/2019

Fylkesveiene blir ikke asfaltert

Ny veistrategi gjør at grusveier forblir grusveier

Fersdalsveien er av de mye omtalte grusveiene i Meråker. Nå ser det ut som veien forblir grusvei i lang tid framover. (Foto: Privat) Fersdalsveien er av de mye omtalte grusveiene i Meråker. Nå ser det ut som veien forblir grusvei i lang tid framover. (Foto: Privat)

Sammenslåingen av Nord- og Sør-Trøndelag gjør at fylkeskommunale grusveier, forblir grusveier i all overskuelig framtid. Det opplyser rådmann Ole Henrik Fjørstad i Meråker.

Det var i siste kommunestyremøte før sommerferien at John Magnar Høiseth fra Bygdelista stilte spørsmål om hvordan det ligger an med asfaltering av de fylkeskommunale veiene i kommunen.

– Ny veistrategi for Trøndelag innebærer at det ble vedtatt ikke å asfaltere de fylkeskommunale veiene etter samme strategi som i det gamle Nord-Trøndelag fylke. Den nye veistrategien for Trøndelag har dessverre ikke med seg de samme ambisjonene til asfaltering som i det gamle Nord-Trøndelag, skriver Fjørstad i et skriftlig svar til kommunestyremedlemmene.

Veistrategien gjør at de fylkeskommunale veiene i Meråker har havnet nederst på rangstigen.

– De fylkeskommunale veiene i Meråker tilhører nå funksjonsklasse E som er de lavest prioriterte fylkeskommunale veiene, og der asfaltering av større eller mindre deler av grusveier ikke lenger er en strategi. Bare dokumentert høy næringstrafikk kan føre til at denne kategorien av fylkeskommunale veier kan få fast dekke, og dermed bli prioritert i årene framover. Det er bare å beklage at det nye Trøndelag ikke har tatt med seg de samme høye ambisjonene for de fylkeskommunale veiene som det som gjaldt i gamle Nord-Trøndelag, mener Fjørstad.

Spesielt Fersdalsveien har vært diskutert i Meråker, og det har versert klare forhåpninger om at denne skulle få fast dekke i løpet av få år. Slik blir det nå altså ikke, ut fra rådmannens informasjon.

Høstkupp

Les forrige sak:
Sommeren er rolig boligtid, men tidlig i august blir det nok mer fart. En av de mer spektakulære boligen som er ute på markedet for tiden er denne boligen i Wergelandsvegen i Stjørdal sentrum.
Flere salg og høyere priser

- Det er absolutt et godt, stabilt og sunt boligmarked i Stjørdal

Close