6 °C Stjordal, NO
21/02/2020

Fylket vil ta over skolebygninger

– Fremtidige investeringer knyttet til bygg og anlegg vil kreve en avklaring av eierskap, også for eksisterende bygg og anlegg

EIERBYTTE PÅ GANG: Trøndelag fylkeskommune er positive til å gå i dialog med Meråker kommune om å overta eierskapet for bygninger og anlegg ved Meråker videregående skole. EIERBYTTE PÅ GANG: Trøndelag fylkeskommune er positive til å gå i dialog med Meråker kommune om å overta eierskapet for bygninger og anlegg ved Meråker videregående skole.

Fylkeskommunen og Meråker kommune har mange ulike leie- og bruksavtaler som handler om bygningene ved Meråker videregående skole. Nå ønsker fylkeskommunen å gå i forhandlinger om å overta eierskapet.

Alle bygninger og anlegg ved Meråker videregående skole er bygd og eies av Meråker kommune, med solide bidrag fra daværende Nord-Trøndelag fylkeskommune ved enkelte av prosjektene. Mange ulike leie- og bruksavtaler mellom de to aktørene regulerer bruken av anleggene ved skolen, og lokalpolitikere i Meråker har etterlyst en dialog mellom kommunen og fylkeskommunen for å komme fram til en fornuftig langsiktighet i samarbeidet.
– Meråker Senterparti ønsker at kommunen overdrar sine eiendommer i området til Trøndelag fylkeskommune. Dette vil være vårt bidrag til å få på plass et viktig eierskap, samtidig som det vil forenkle driften av anleggene. Det vi ønsker oss av betingelser knyttet til dette er at det fortsatt skal legges til rette for tilgang for lokale idrettslag og skytterlag, har lokalpolitiker Anne Marken uttalt i forbindelse med en interpellasjon til kommunestyret i oktober i fjor.

Ønsket dialog

Senterparti-politikeren, som selv har sin jobb som biblioteksjef midt i anlegget ønsket ikke å antyde noe om økonomien i dette, og er også litt usikker på om kommunen kan kvitte seg med alle bygg. Blant annet gjelder dette biblioteket hvor det er noen gjeldende lover som kan ha innvirkning på det.
– Det vi håper å få til er at et samlet kommunestyre vil følge oss i denne tankegangen og at rådmannen snarest kan gå i dialog med Trøndelag fylkeskommune med mål om overdragelse av anleggene innen skolestart 2019, uttalte Anne Marken den gangen.

Snekker’n Boligmesse
Positiv fylkeskommune

Hvorvidt skolestart 2019 er et realistisk mål er vanskelig å si, men det Marken og de andre som ønsker en gjennomgang på dette kan registrere er at fylkeskommunen er positive til å gå i en dialog med Meråker kommune om dette.
– Meråker videregående skole er sentral i samfunnsutviklingen i Meråker kommune. Kontinuerlig utvikling av hensiktsmessige undervisnings- og idrettsanlegg er kjernen i å opprettholde Meråker videregående skole sin status som en landsledende skole i idrettssegmentet. Fylkeskommunen er av den oppfatning at en så langt har lyktes med å utvikle bygg og anlegg til tross for en kompleks leie- og eierstruktur, og at dette i stor grad skyldes sentrale nøkkelpersoner i alle organisasjoner; kommune, videregående skole, fylkeskommune og frivillige organisasjoner, skriver bygge og eiendomssjef Rune Venås i Trøndelag fylkeskommune i et brev til Meråker kommune.
Fylkeskommunen uttrykker i brevet tvil om hvorvidt det er mulig å utvikle anleggene hensiktsmessig framover i en tilsvarende struktur, og har den oppfatningen at ansvaret for utvikling må initieres og gjennomføres av fylkeskommunen.
– Fremtidige investeringer knyttet til bygg og anlegg vil kreve en avklaring av eierskap, også for eksisterende bygg og anlegg. Fylkeskommunen vil, med forbehold om vilkår og politisk godkjenning, være innstilt på å inngå forhandlinger om å overta eierskap for bygninger og anlegg knyttet til Meråker videregående skole, i den grad det er ønsket av Meråker kommune, skriver fylkets eiendomssjef Rune Venås.

Etterlyser status

Senterpartiet, Venstre og SV fremmet en interpellasjon om framtidig eierskap ved Meråker videregående skole. Til mandagens kommunestyremøte har Senterpartiet fremmet en ny interpellasjon der de etterlyser status på dialogen mellom kommune og fylkeskommune.

Les forrige sak:
Beathe Hyldmo Bremseth og ektemannen Egil Bremseth har nettopp etablert et nytt begravelsesbyrå.
Med døden som jobb

Beathe Hyldmo Bremseth og ektemannen Egil Bremseth har startet begravelsesbyrå

Close