9 °C Stjørdal, NO
23/09/2020

Fyller fjøset med jazz og opera

Inviterer til jazzkonsert i fjøset fredag kveld

UT MED POTETEN – INN MED KULTUREN: Ekteparate Anne-Lise Lauritsen Galtvik og Olav Galtvik har fått potetene i jorda, vasket og ordnet i fjøset og byr inn til fjøsjazz og fjøsopera de kommende fredagene. (Foto: Frostaporten) UT MED POTETEN – INN MED KULTUREN: Ekteparate Anne-Lise Lauritsen Galtvik og Olav Galtvik har fått potetene i jorda, vasket og ordnet i fjøset og byr inn til fjøsjazz og fjøsopera de kommende fredagene. (Foto: Frostaporten)

Når potetene er satt i jorda, fylles fjøset med kultur. Fredag blir det fjøsjazz og neste fredag fjøsopera i Galtvika på Frosta.

– Det ble suksess i fjor, så da gjentar vi selvsagt det, sier Olav Galtvik. Sammen med fruen Anne-Lise Lauritsen Galtvik arrangerer han fjøsjazz for andre år på rad. I år som i fjor er det bandet About Time fra Helgeland. Slett ikke tilfeldig ettersom både fruen på Galtvik gård og About Time kommer fra Nesna.

– I fjor var det 120 publikummere her, så vi satser på minst det samme i år, sier Olav Galtvik.

– Har dere plass til enda flere?

– Å jada. Vi møblerer med bord og stoler og supplerer med klappstoler. Vi åpner gjerne også vinduene så folk utenfor fjøset kan få med seg konserten om det er nødvendig, sier Galtvik.

Med fjorårets suksess fant ekteparet ut at de gjerne kan utnytte det nye konserthuset litt mer. Dermed blir det fjøsopera neste fredag.

– Når vi først har rigget og møblert prøver vi oss med ytterligere en konsert, sier Olav Galtvik. Han synger i koret RejoiSing og dirigenten der heter Åse-Rakel Bøhn. Hun er selv en velrennomert operasanger, og hun er hovedattraksjonen i fjøset i Galtvika neste fredag.

Konsertarrangørene på Frosta ser ikke for seg svimlende økonomiske overskudd på de to konsertene.

– Tilbakemeldingene i fjor var så gode at vi tok sjansen igjen i år.

– Hvordan er akustikken i fjøset?

– Overraskende bra faktisk. Vi kler veggene med noen tekstiler så det hjelper godt på, sier Olav Galtvik, som håper frostinger, «værnesinger» og selvsagt Frosta-turister benytter anledningen til å komme på fjøsjazz eller fjøsopera eller begge deler.

– Billetter selges på døra og vi tilbyr også forfriskninger, reklamerer Olav Galtvik.

 

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Null promille etter varm sommerkveld

55 kontrollerte - ingen reaksjoner

Close