17 °C Stjørdal, NO
17/06/2019

Fyller fjøset med utstillinger

Museet trår til med hele tre sommerutstillinger – lørdag er det åpning

Helle Vangen Stuedal (t.v.) og Unni Raaen Nysæther er i ferd med å legge siste hånd på utstillingsverkene i fjøset til Stjørdal museum Værnes. Helle Vangen Stuedal (t.v.) og Unni Raaen Nysæther er i ferd med å legge siste hånd på utstillingsverkene i fjøset til Stjørdal museum Værnes.

Inne i museumsfjøset gjøres de siste forberedelsene. Lørdag åpner hele tre ulike utstillinger hos Stjørdal museum Værnes.

– Det hører med til sjeldenhetene at vi har tre utstillinger som åpnes samtidig, sier Unni Raaen Nysæther ved museet.

Torsdag formiddag er det fortsatt litt arbeid som gjenstår, men lørdag klokka 13 skal alt være i tipp-topp stand. De tre utstillingene handler om karolinerne, om geologi og om korpsbevegelsen i Stjørdal. Tidligere i år etterlyste museet både korpsgjenstander fra Stjørdal, men også bilder av gardister fra Stjørdal. Responsen har vært god, og nå er utstillingen på plass.

Det samme er en utstilling om Martin Moe. Den tar for seg hans geologisamling og vitenskapelige arbeider. I tillegg er museet naturlig nok opptatt av 300-årsmarkeringen for karolinerne i dalføret. De har også fått sin egen utstilling.

– Lokalhistoriker Hans Olav Løkken skal åpne våre sommerutstillinger, mens vi fant det rett og rimelig å invitere 100-årsjubilantene i Lånke Musikkforening til å spille denne spesielle dagen, sier Unni Raaen Nysæther.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Kjørte 83 i 50-sone

Meråkerbygg tråkket for hardt på gassen

Close