2 °C Stjordal, NO
16/02/2020

Fyller Kimen med soul

|| – Det er en stor glede å kunne invitere publikum til en stor soul-konsert på Kimen med Odd René Andersen, sier Tove Lien og Arne Skognes som har samlet et band av dyktige lokale artister den 1. oktober.||
Hellsenteret140220Mobil

Det er Tove Lien og Arne Skognes som arrangerer konserten med Odd René Andersen. For ett års tid siden høsten de nyttig erfaring fra den vellykkede konserten med Maria Haukaas Mittet. Nå er det altså Odd René Andersen sin tur.

– Det er en sanger som jeg har kjent til i en årrekke etter at jeg hørte om han som 17-åring. Da sang han i bluesrockbandet «Dream Police» og jeg la med en gang merke til hans karakteristiske stemme. Debutalbumet fra 1989 gikk rett mot toppen av VG-lista. Så valgte Odd René en solokarriere som førte til albumet «Break of dawn» på EMI med oppsiktsvekkende 30.000 forhåndsolgte eksemplarer. Det sikret jobber med blant andre Paul Mc Cartney, Tina Turner og Joe Cocker, sier Arne Skognes.

Snekker’n Boligmesse

 Gjennom årenes løp har Odd René Andersen turnert mye, og i de senere år har han vært å se i TV-programmer som «Skal vi danse» og musikk-quizen «Singing Bee». For det brede publikummet er han kanskje mest kjent som den store stemmen fra utallige opptredener i TV-serien «Beat for Beat». Han er fortsatt i de gode 40-årene og meget aktiv som sanger.

– Hvordan blir konserten?

– Vi har plukket låter som vi er glade i. Odd René vil ta oss med på en musikalsk reise fra Ray Charles via Aretha Franklin til BB King for å nevne noen. Han har spilt inn en plate som heter «Soul City». Her får vi et inntrykk av Odd René og hans fantastiske stemme, sier Lien og Skognes.

 I de fem siste årene har Odd René Andersen skapt sitt eget soul-show «My Motown». Det er basert på musikkarven fra Detroit.

 – Vi er glade for at vi kan presentere denne artisten for publikum i Stjørdal. Dette er en unik anledning til å nyte soul-klassikere, sier Arne Skognes som bygger videre på fjorårets konsert:

 – Også denne gang stiller vi med de samme lokale musikerne som band. Det betyr at dyktige lokale krefter sørger for akkompagnement med Morten Huse som kapellmester. Odd René Andersen har også med en full blåserrekke. Blant dem er selbyggene Christian Aftret Eriksen og Jon Oddstein Aune. I tillegg har han med korister. Her finner vi Åshild Mundal og Hilde Norbakken.

 – Det er moro å skape begivenheter som denne konserten og det gjelder å finne noe du brenner for. Det blir mye musikk i selskap med Arne. Vi har delt ut 3.500 flyers fra Malvik via Hegra til Skatval for å informere om konserten og musikken, sier Tove Lien.

 – Har dere noen støttespillere?

– Jo, vi har gode støttespillere som er helt avgjørende for å arrsangere konserten. Vi kan gjennomføre dette prosjektet takket være godt samarbeid med lokale sponsorer som Brit’s Undertøy, Byggnord, Danske Bank, Hell Catering og Asak Miljøstein, sier hun.

Arne Skognes har en anbefaling til publikum.

– Gå inn på Youtube og Spotify for å lytte til Odd René og forberede dere til en storartet konsertopplevelse.

Les forrige sak:
||
Statskog advarer mot utsatt jaktstart

Tusenvis av norske jegere er nå i fjellet for den årvisse […]

Close