-3 °C Stjørdal, NO
29/02/2020

Fylte opp med ekstra varer – satte salgsrekord

Sjefen tok med seg hengeren og hentet mer varer

EXTRA BLID: Butikksjef Erling Andreas Ervik var ekstra blid etter at han hadde summert opp årets påskehandel. Den ble rekordstor. EXTRA BLID: Butikksjef Erling Andreas Ervik var ekstra blid etter at han hadde summert opp årets påskehandel. Den ble rekordstor.

Onsdag før påske hektet Extra-sjefen i Meråker hengeren på bilen og kjørte til Trondheim for å hente ekstra varer. Nå kan han summere opp tidenes påskehandel.

Bløtkaka kom på bordet rett før helga ved Extra Meråker. I fjor hadde de omsetningsrekord i påskeuka, – en rekord mange trodde ville stå lenge. Den holdt i ganske nøyaktig ett år.

– Påska som helhet ble faktisk ti prosent bedre enn i fjor. Fra fredag før palmehelga til og med påskeaften omsatte vi for knappe tre millioner kroner, sier butikksjef Erling Andreas Ervik.

Superonsdag

Sein påske med supervær sørget for at årets påskehandel ble noe utradisjonell.

– Aldri har det blitt solgt for så mye på en enkelt dag som onsdag i påska fra butikken vår her på Fossestupet. Det var bra jeg hektet hengeren på bilen og kjørte til Trondheim og hentet mer varer før åpningstid, sier Erling Andreas Ervik.

For her gikk det unna; pølser, hamburgere og annen grillmat gikk unna som varmt hvetebrød.

– Jeg hentet et hengerlass med grillmat og det som hører til, som pølsebrød og hamburgerbrød, sier Ervik.

Hvor mye Extra i Meråker solgte for på den ene onsdagen kan ikke Ervik si, men han er tydelig på at det ble en solid dagsrekord.

Flere turister året rundt

Det er ingen tvil om at stadig flere tilbringer påska, og helger og andre ferier, i Meråker. Stadig nye hytter bygges. Samtidig merker Ervik et generasjonsskifte på eldre hytter, noe som gjør at det er yngre personer gjerne med større familier som tilbringer påska i Meråker enn for noen år siden. Og enda mer handel blir det trolig neste påske, dersom kommunens søknad om å bli en «offisiell» turistkommune blir godkjent.

– For da blir Extra-butikken åpen hver eneste dag i hele påska?

– Jeg må diskutere det med presten, sier Erling Andreas Ervik og flirer. – Noen helligdager skal vi holde hellig, men jeg ser vel for meg at vi kommer til å ha åpent alle dagene i påska, sier Ervik.

– Da blir det nye rekorder?

– Jeg er temmelig sikker på at vi kommer til å øke den totale handelen litt. Det vil trolig bli jevnere handel og ikke de toppene som vi merket i år, sier Ervik.

Ruster opp butikken

Noen hundre meter lenger vest i Meråker sentrum åpner Rema dørene til sin splitter nye butikk, og erstatter Bunnpris-butikken. Det skjer 6. juni, og dermed må nok Extra belage seg på enda tøffere konkurranse.

– Gjør dere noe konkret for å møte den nye konkurrenten?

– Vi har planlagt for vår egen drift, og kommer til å ta noen grep inni butikken. Vi skal blant annet inn med hurtigkasser og nye reoler. Forhåpentligvis vil den samlede handelen i Meråker øke framover. Det er jo slik at handel avler handel. Konkurransen blir nok enda større når det nye senteret på Storlien står ferdig, sier Erling Ervik, som håper dagligvarebutikkene i Meråker sammen kan bremse, og stoppe, en del av trafikken på E14.

Les forrige sak:
Mats Lillebo (sittende) fortviler etter å ha sklidd ballen bare centimetre utenfor. Lagkamerat Sivert Solli (t.v.) og Blink-trener Roar Vikvang (i bakgrunnen) er også fortvilet.
Fortviler etter årets første poengtap

Brattvåg klarte å holde Blink til uavgjort

Close