-0 °C Stjørdal, NO
04/04/2020

Ga bort 25 stoler til museum

Imponert etter å ha vært på befaring

Skatval Krigshistoriske Museum fikk nylig overlevert i gave 25 nye stoler. Det er Stjørdal og omegn forsvarsforening som er giver. Gunnar Bremset mottar stolene fra Ole Myrbekk. Bak sitter fra SOFF, Jon Eivind Schefte, Bjørn Ivar Halstadtrø og Egil Kristiansen fra giverforeningen.
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Stjørdal og omegn forsvarsforening var nylig i Håmmårsbukta på Skatval med en gave. Skatval Krigshistoriske Museum er opprettet av Gunnar Bremset, som nå fikk tildelt 25 nye stoler til formidlingsarbeidet. Nyttig informasjon om krigsårene under 2.vk skal deles med besøkende.

Etter at tyske okkupanter i starten av krigsårene gjorde beslag på betydelige områder under Hammer-gårdene nord på Skatval, bygde de ved hjelp av jugoslaviske og russiske krigsfanger store og omfattende ammunisjonslagere for både torpedoer og annen ammunisjon på stedet. Bare noen hundre meter unna mot øst i Fættenfjorden, lå det store tyske slagskipet Tirpitz forankret etter ankomst Trondheimsfjorden 16.januar 1942.

De fem årene med okkupasjon resulterte i at både norske, tyske og allierte effekter ble igjen i denne landsdelen. Blant annet er våpen, utstyr for produksjon og oppbevaring av mat og ammunisjon og diverse uniformer og antrekk fra krigsårene fortsatt å finne i denne landsdelen. Gunnar Bremset har på bakgrunn av dette skapt et interessant museum med samlinger. I en av stollene som under krigen ble bygget i Håmmårsbukta, er museet anlagt. Ole Myrbekk fra Stjørdal og omegn forsvarsforening synes det er viktig å formidle historier fra krigsårene.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Vår forening har vært på omvisning i dette museet med et lokalt arrangement. Da ble deltakerne imponert over hvor mange effekter Gunnar Bremset har samlet. Vi besluttet i styrevedtak å gi en gave til museet. Det har nå resultert i 25 nye stoler som er enkle å sette opp når mindre grupper kommer til omvisning i museet, sier Ole Myrbekk.

– Jeg er meget takknemlig for denne gaven til museet. De nye stolene gjør det enklere å formidle videre, også til yngre generasjoner, noe av historien som folk opplevde på ulike måter under okkupasjonsårene. Ved museet merker vi interesse både fra skoler og grupper om temaet. Det er i stor grad donasjoner fra folk som gjør det mulig å komplettere museet. Jeg er interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha gjenstander liggende fra krigsårene. Norske, allierte eller tyske gjenstander er av interesse, sier Gunnar Bremset som kan nås på 95 83 35 48.

Les forrige sak:
Reddet plassen med god målforskjell

Sjuende tap på rad - også Fram tapte siste seriekamp

Close