-0 °C Stjordal, NO
24/02/2020

Ga sikkerhetspris videre

 

Det er foreldrerepresentanter bak «Lys opp og minnes» aksjonen med sitt forebyggende trafikksikkerhetsarbeid som nå vil at Ole Vig videregående skole skal henge opp og gjøre synlig åkleet som aksjonen fikk av Nord-Trøndelag trafikksikkerhetsutvalg i 2011. Blant flere andre aktuelle kandidater ble «Lys opp og minnes» fra Stjørdal tildelt Nord-Trøndelag fylkes trafikksikkerhetspris under en høytidelig tildeling i Namsos sist høst. Bakgrunnen for denne aksjonen var dødsulykkene som rammet tre av skolens elever året 2009. Mia Martine, Stian og Simon gikk alle tre ved skolen da de ved ulike omstendigheter mistet livet i trafikken på E 14. Tapet av ungdommene var selvfølgelig tungt å bære for mange, også venner og elever i tillegg til familiene som ble rammet. I etterkant av dette oppsto Lys opp og minnes-aksjonen der Kristin Laugtug, mor til Simon utviklet det stiliserte lyset på reflekser som ble laget. Aksjonen fikk umiddelbar støtte fra russen ved skolen som i årene som fulgte samlet inn penger til aksjonen. Nå ville Lys opp og minnes gi noe synlig tilbake til skolen.

Skal henge på skolen som en påminnelse
– Åkleet, som utgjør en del av prisen aksjonen fikk tildelt av fylket på Namsos i 2011 skal nå henge på skolen og minne elever og lærere om at trafikksikkerhetsarbeidet bør være en svært viktig sak for skolen og elevene. Det sier Odd-Egil Lunnan og Kristin Laugtug fra lys opp-aksjonen som overleverte åkleet i skolens foaje nylig.  Rektor ved skolen, Anders Hov takket for gaven og lovte fortsatt fokus på det forebyggende arbeidet. Han har med seg et aktivt russestyre som lover å følge opp med flere forebyggende trafikkdager. Også i 2012 omkom to elever ved skolen i sammenheng med bil og trafikk.

– Vi synes russen og elever ved skolen har gitt så flotte bidrag gjennom flere år, nå var det vår tur til å gi noe tilbake, sier Odd Egil og Kristin. Det er betydelig støtte russen har bidratt med og som har gjort arbeidet med aksjonen mulig. I størrelsen 60 000 kroner antyder Odd Egil Lunnan at russen har gitt til aksjonen som også har et tett samarbeid med Trygg Trafikk for å spre budskapet om bruk av refleks blant det forebyggende arbeidet.

 

 

Les forrige sak:
En faksimile fra 14. februar 2011, nøyaktig for to år siden, viser at ordfører Johan Arnt Elverum i Stjørdal vil sloss mot en etablering på Hell når det gjelder logistikknutepunkt. Etter et kort intervju med Stjørdals-Nytt i starten av februar tyder ingen ting på at ordføreren har endret standpunkt.
Vil fortsette å kjempe mot havn

  Et logistikk-knutepunkt med delt løsning på Torgård i Trondheim ble […]

Close