17 °C Stjørdal, NO
18/06/2019

Gahr Støre og Giske i Selbu

FINT BESØK: Helseminister Jonas Gahr Støre og næringsminister Trond Giske på besøk hos Inger Marie Lund som ga et inntrykk av hvilke muligheter som åpner seg med velferdsteknologi. Til høyre Berit Svendsen fra Telenor.

 

Selbu og Stjørdal er de første kommunene i Norge som tar i bruk velferdsteknologi integrert med elektronisk pasientjournal. Prosjektet «Bo lenger hjemme» bidrar til bedre tryggleik for den enkelte og de pårørende. Samtidig er det mer målretta og effektiv innsats fra helsepersonell.

 

Selbu og Stjørdal er svært nytenkende og langt framme i bruk av velferdsteknologi. Som de første i landet får de nå selskap av Kongsvinger og Alta.

 

Coop Storlien artikkelnivå

– Vi har nå gjort et grundig arbeid innenfor helsesektoren som setter oss i stand til å gå videre. Lovverket er tilpasset den nye virkelighet. I 2020 vil vi se et helt annet helsestell i Norge enn i dag. Den teknologiske utviklingen gir nye muligheter for bedre løsninger i tillegg til det vi har hatt før, sa helseminister Jonas Gahr Støre som besøkte Selbu for første gang siden 2004:

 

– Da var jeg her som generalsektretær i Røde Kors i forbindelse med oppretting av asylmottaket. Da ble jeg imponert over hvordan folk stilte opp i Selbu. Modellen fra Selbu dannet skole og ble omtalt som «Selbu-modellen» når vi snakket om den andre steder. På nytt står trønderne fremst for å finne nye løsninger, sa helseministeren.

 

­- Dette forteller også hvordan teknologiske løsninger blir stadig viktigere for å finne gode løsninger, sa næringsminister Trond Giske.

 

De besøkende kom til Selbu presis 11.50 som planlagt. Først var det besøk hos Inger Marie Lund og hennes sønn Gjermund. Hun er en av brukerne som har velferdsteknologi installert i leiligheten. På den måten kan vaktsentralen følge med om hun går ut på uønskede tidspunkt for eksempel. Gjermund Lund følger spent med forsøket som gir større trygghet for de pårørende. Prosjektleder Solrunn Haarstad orienterte.

 

Deretter gikk turen videre til en liten lunsj. Solrunn Haarstad orienterte videre og svarte på spørsmål fra statsrådene. Ordfører Inga Balstad opplevde sitt første besøk av en statsråd siden hun ble ordfører i 2007 og fortalte om kommende omsorgsprosjekter i Selbu: – Når jeg først har sentrale politikere her, vil jeg nevne at vi gjerne tar imot støtte for å fortsette vårt arbeid, sa hun.

 

Berit Svendsen fortalte om Telenors arbeid med velferdsteknologi. Leif Inge Jakobsen fra Wisma fortalte om arbeidet med tilpasninger.

 

Etter en drøy time var besøket forbi. Alt foregikk i rolige former. Selbu presenterte seg fra sin beste side.

 

SAMLING I SELBU: For første gang på ni år var helseminister Jonas Gahr Støre tilbake på besøk i Selbu. Her er han sammen med sentrale personer i prosjektet om bruk av velferdsteknologi. Fra venstre Berit Svendsen, Telenor; Selbus ordfører Inga Balstad;  Bjørg Astrid Larsen, Selbu kommune;  prosjektleder Solrunn Haarstad, næringsminister Trond Giske; Stjørdals IT-sejf Elin Wikmark Darell; helseminister Jonas Gahr Støre og Leif Inge Jakobsen fra Visma.

Berit Svendsen fra Telenor orienterer mens Andreas Reitan fra Nea Radio fanger opp budskapet. Rundt bordet f.v. ordfører Inga Balstad, 1. kandidat for Ap i Nord-Trøndelag Ingvild Kjerkol, næringsminister Trond Giske og helseminster Jonas Gahr Støre.

Prosjektleder Solrunn Haarstad t.h. orienterer helseministeren om løsningene. T.v. Ingvild Kjerkol.

Les forrige sak:
Til tjeneste!

  Som ventet ble «en enkel kar fra Færbøgda» som kan […]

Close