12 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

Gamle brukar ble til stødig mur

– Denne muren overlever garantert begge oss

STÅR STØDIG: Det er kraftige dimensjoner over den ferske støttemuren foran huset til Odd Arne Tolås (t.h.). Både han og gravemaskinfører Rune Museum fra Tverås Maskin og Transport er fornøyd med den historiske muren. STÅR STØDIG: Det er kraftige dimensjoner over den ferske støttemuren foran huset til Odd Arne Tolås (t.h.). Både han og gravemaskinfører Rune Museum fra Tverås Maskin og Transport er fornøyd med den historiske muren.

Steinene i skråningen har båret den gamle jernbanebrua på Hell i 113 år. Nå sørger de for at det er både lekkert og stødig utenfor huset til Odd Arne Tolås.

– Det er litt artig å tenke på at disse steinene har vært brukar til den gamle jernbanebrua. Og når det ble så fint så er det ekstra artig, sier Odd Arne Tolås.

Sammen med gravemaskinfører Rune Musum fra Tverås Maskin og Transport beundrer han sin temmelig nye støttemur. Det var på høy tid at det ble ny mur foran huset i Seljevegen i Stokkhaugan.

– Her sto det en støpt mur med dårlig fundamentering og dårlig masse bak, forteller Musum.

Tilfeldighetene ville det til at firmaet Tverås var de som skulle fjerne brukarene på Hell etter at den nye jernbanebrua ble tatt i bruk i 2016, og da Tolås og Musum planla ny støttemur var veien kort fra Hell til Seljevegen.

– Jeg liker godt å jobbe med denne type murer. Så fort jeg får muligheten til denne type prosjekt melder jeg meg, sier Rune Musum, og huseieren er strålende fornøyd med arbeidet som er utført.

Coop Storlien artikkelnivå

– Rune er jo Stjørdals beste gravemaskinfører, skryter Odd Arne Tolås.

I tillegg til at det har blitt historisk og lekker har Musum sørget for at huset står trygt og stødig lenge.

– Jeg kan garantere at denne støttemuren står stødig i lang, lang tid. Denne muren overlever garantert begge oss, sier Rune Musum og flirer godt.

Støttemuren er cirka 120 kvadratmeter stor, og består av anslagsvis 200 steiner. Det betyr at Musum har lagt litt av et puslespill med temmelig store brikker.

– Jeg aner egentlig ikke, men regner med at de tyngste steinene veier mellom 1,5 og 2 tonn hver, sier Rune Musum.

 

Les forrige sak:
Marius Dragsten Kjelsrud er en av fem finalister i Årets kokk. Vinneren blir norsk representant i Bocuse d´Or. (Foto: Privat)
Stjørdals-kokk vil representere Norge i Bocuse d´Or

Marius (25) er en av fem finalister i Årets kokk

Close