-3 °C Stjørdal, NO
05/12/2020

Gammel jazz i ny drakt

Jazzgruppa Baker Hansen gjenskaper musikk av Chet Bakers

Jazzgruppa Baker Hansen fremfører historiske perler på en ny måte i Kimen kulturhus. Jazzgruppa Baker Hansen fremfører historiske perler på en ny måte i Kimen kulturhus.
Radiobingo mobil

Lørdag klokken 14.00 kan publikum oppleve gyldne jazzøyeblikk når det er lørdagsvrimmel i Vektersalen i Kimen med toner fra Chet Baker.

Chet Baker ble født lille julaften i børskrakkenes år 1929 i Yale i Oklahoma. Han hadde norsk avstamning og vokste opp i en musikerfamilie. Bestemoren var norske Randi Toseth fra Rennebu. Ti år gammel fikk han en trombone av sin far. Men Chet likte trompetisten Harry James og byttet derfor trombonen med trompet. Han spilte i skoleorkester og på offentlige dansetilstelninger.

16 år gammel i 1946 melder han seg til militæret og flyr med Army Band til Berlin. Han tar en pause fra militæret i 1948, studerer harmonilære spiller i klubber om kveldene. I 1951 blir han med Charlie Parker på turné til vestkysten. Det er starten på en lang rekke med samarbeid og problemer i kjølvannet av narkotika som han sliter med resten av livet. Flygelhorm blir stadig viktigere for Chet Baker. Dizzie Gillespie hjelper han tilbake til jazzscenen igjen.

Tonene på denne lørdagsvrimmelen blir formidlet av gruppa Baker Hansen som gjenforteller fortellingene om Chet Baker. Dette er musikk med varme følelser og kjølig sound, sterke meldinger og varme øyeblikk.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Veltet med ATV i fylla og drakk konjakk etterpå

Tingretten trodde på mannens forklaring

Close