1 °C Stjørdal, NO
27/11/2020

Gammel sti blir ny

Dugnadsgjeng lager ny natursti mellom Remyrvegen og Malmtunet

NATURSTI: John Arne Lerfall (t.v.), Per Bjørnaas og Olav Aas i Norsk Friluftsliv, avdeling Stjørdal sier de ikke trenger å trene på Impulse etter dagens innsats med å legge ny natursti mellom Remyrvegen og Malmtunet. NATURSTI: John Arne Lerfall (t.v.), Per Bjørnaas og Olav Aas i Norsk Friluftsliv, avdeling Stjørdal sier de ikke trenger å trene på Impulse etter dagens innsats med å legge ny natursti mellom Remyrvegen og Malmtunet.

– Vi har tatt på oss å lage en gangvei over her, sier Olav Aas, John Arne Lerfall og Per Bjørnaas i Norsk Friluftsliv, avdeling Stjørdal.

Veien følger en gammel sti fra vanntanken på toppen av Remyrvegen, fram til Malmtunet. Med denne slipper man å gå hele veien rundt for å komme fram.

– Det blir som en snarvei. Samtidig får man vært ute i naturen i stedet for å gå langs asfaltvei, sier Olav Aas.

Han, John Arne Lerfall og Per Bjørnaas begynte å gruse opp forrige onsdag. De frivillige har ryddet klar leia over myra.

BLIR NY: Dugnadsgjengen sørger for at den gamle stien blir en flott, ny tursti.
BLIR NY: Dugnadsgjengen sørger for at den gamle stien blir en flott, ny tursti.
Gammel sti

– Hvor lenge er det siden det gikk sti over her sist?

– Det var før min tid. De tok ut myr som de kjørte over her. Etter det ble veien brukt som sti for å komme fram og tilbake, sier Olav Aas som bor like ved.

Olav Aas kjenner godt til den gamle stien.

– Da det var fest, pleide vi å gå over her, sier Olav Aas.

DUGNAD: Jon Olav Evjen kjører grus med ATV.
DUGNAD: Jon Olav Evjen kjører grus med ATV.
Dugnad

Styret i Norsk Friluftsliv hadde vurdert å legge ny sti en stund.

– Vi lagde et kostnadsoverslag på prosjektet og søkte penger. Da fikk vi en del penger fra Hegra Sparebank som har sponset størstedelen av dette. Selve arbeidet utføres på dugnad, sier Olav Aas. Stjørdal kommune har også bidratt.

Det begynner å bli sent på året. Karene kommer til å kutte fram til grøfta ved Malmtunet. Den siste biten fortsetter de med til våren.

– Det er vi som tar det manuelle arbeidet. Men vi har to som kjører ATV-er, og to elever fra videregående som kjører og lesser med gravemaskiner. De vil ha litt praksis. Så dette er en vinn-vinn-situasjon, sier Olav Aas.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Ruset bilfører kjørte uten førerkort

Mann i 40-årene stanset i kontroll

Close