8 °C Stjørdal, NO
21/04/2019

Gangfeltet på plass igjen

Engasjerende fotgjengerovergang tilbake

Hallgeir Moen fra Veidekke malte de nye hvite stripene på gangfeltet tirsdag over Stokmovegen. Hallgeir Moen fra Veidekke malte de nye hvite stripene på gangfeltet tirsdag over Stokmovegen.
Værnes begravelsesbyrå steindag april

Det har lange vært savnet i gata, og sjelden har et gangfelt i Stjørdal skapt så mye engasjement. Tirsdag i ett-tiden ble gangfeltet malt opp på nytt i Stokmovegen.

Rødruss Sofie Aamodt Gulbrandsen synes det var på tide at gangfeltet igjen kom på plass i gata der folk ferdes til og fra handel.
Rødruss Sofie Aamodt Gulbrandsen synes det var på tide at gangfeltet igjen kom på plass i gata der folk ferdes til og fra handel.

Det var i forbindelse med etableringa av den nye og midlertidige nedkjøringsrampen til Torgkvartalet at gangfeltet måtte vike for ikke å skape uheldige situasjoner ved kryssing av Stokmovegen. Reaksjonene lot ikke vente på seg, og mange var oppgitt over den behandlingen de gående fikk da feltet forsvant helt med bortfresing av stripene. Kryssing av gata har siden skjedd med ansvar for egen sikkerhet. Bilister har i stor grad gitt de gående fri passasje over gaten. Nå er gangfeltet på plass igjen. Hallgeir Moen fra Veidekke utførte jobben tirsdag i gata fra Søndre gate mot Torgkvartalet.

– Vi vet det er mange som har etterlyst dette. Det er en hvit termoplast som nå varmes med propanbrenner som skaper gangfeltet, sa Hallgeir Moen fra Veidekke.

En av mange som gleder seg over det nye gangfeltet fra Torgkvartalet over Stokmovegen er russejenta Sofie Aamodt Gulbrandsen.

– Det var virkelig på tide at dette kom på plass igjen. Dette er en naturlig plass å krysse gaten på. Nå blir det endelig sikrere kryssing der bilene må stoppe for fotgjengere og syklister, sier Sofie Aamodt Gulbrandsen i full russemundur i sommervarmen tirsdag.

Les forrige sak:
Slik hadde den litauiske sjåføren sikret 24 tonn last. (Foto: Statens vegvesen)
Slik festet sjåføren 24 tonn

Fikk 14.000 kroner i bot

Close