8 °C Stjørdal, NO
25/05/2019

Går av som statssekretær

|| Torkild Hebbert Haukaas går av som statssekretær for statsminister Erna Solberg 13. oktober. (Arkivfoto: Statsministerens kontor)||

– Politikerne har et viktig ansvar med å lede og legge til rette for omstillingen, men den største jobben gjøres ute i bedriftene. Der har jeg lyst til å være de neste årene. Jeg har siden starten vært åpen om at jeg på et tidspunkt vil tilbake til næringslivet, nå er tidspunktet riktig. Akkurat hva jeg skal ta meg til med skal jeg tenke på når statsbudsjettet er levert om to uker, skriver Torkild Hebbert Haukaas på sin Facebook-profil i dag.

Haukaas er opprinnelig fra Stjørdal, men flyttet til Molde i ungdomsårene der han ble valgt inn i kommunestyret allerede som 18-åring. I formiddag fikk han avskjed av Kongen i statsråd, og fratrer sin stilling 13. oktober. 

– Den aller viktigste jobben har vært å hjelpe Erna og Siv med å styre landet trygt gjennom tidenes oljesjokk i norsk økonomi. Det er gledelig å se at politikken virker og at veksten nå er tilbake i Norge, skriver Haukaas selv. 

Torkild Hebbert Haukaas  er utdannet siviløkonom og har også en mastergrad i internasjonal politikk. Han tiltrådte som stasssekretær i juni 2015. Drøyt to år ved siden av statsminister Erna Solberg har ført til mange oppgaver og utfordringer. 

Det er alltid et privilegium å få jobbe for en statsminister. Å være statssekretær for Erna har i tillegg vært både inspirerende og en stor ære. Jeg er skikkelig stolt over at jeg siden juni 2015 har vært en del av laget som har ledet landet og at jeg fikk være med på å sikre gjenvalg for Solberg-regjeringen, skriver Torkild Hebbert Haukaas på sin egen Facebook-side. 

Coop Storlien artikkelnivå

Les forrige sak:
||
Poesi-utrykning i sentrum

Det var nok noen som sperret opp øynene og lurte på […]

Close