10 °C Stjørdal, NO
22/08/2019

Går for NM-medalje på hjemmebane

Blant favorittene under U23-NM på Jervskogen

NYTT NM: Jan Thomas Jenssen gikk en knallsterk tremil under det «ordentlige» NM i Meråker og ble nummer fem. Lørdag er han blant de aller største favorittene til medalje på 10 kilometer fristil helt på hjemmebane. NYTT NM: Jan Thomas Jenssen gikk en knallsterk tremil under det «ordentlige» NM i Meråker og ble nummer fem. Lørdag er han blant de aller største favorittene til medalje på 10 kilometer fristil helt på hjemmebane.

Jan Thomas Jenssen fra Hommelvik er en av medaljefavorittene under den kombinerte Norgescup- og U23-NM-konkurransen i fristil på Jervskogen lørdag.

Her kan du følge TV-sendingene fra Jervskogen direkte!

Når Hommelvik IL arrangerer Norgescup i langrenn over tre dager på Jervskogen fra fredag til søndag venter arrangørene opp mot 350 deltagere. Èn av grunnene til at så mange stiller er at U-23-NM er bakt inn i Norgescup-konkurransene i seniorklassen.

22-åringen Jan Thomas Jenssen er en av medaljefavorittene både i U-23-NM og i seniorenes Norgescup på hjemmebane.

– Jeg skal gå alle distanser, men hovedmålet er 10 kilometer fristil lørdag. Hvis alt klaffer kan jeg ta medalje både i U-23-NM og i Norgescupen på den distansen, sier Jenssen.
Han er ikke redd for å skru forventningene i været.

– Jeg synes det er moro å sikte høyt, da har man noe å trene etter. Man må det hvis man skal lykkes, sier Jenssen, med et smil om munnen.

Coop Storlien artikkelnivå
Gleder seg

At Norgescup og NM for U-23 foregår i skisporene der skikarrieren tok til, er spesielt.

– Jeg gleder meg, og håper mange tar turen for å heie på oss. For meg betyr det ekstra mye å gå på hjemmebane, det er der det hele startet, sier Jenssen.

Han tror også han har en fordel av å kjenne løypene bedre enn de fleste.

– Mange tror løypene er lette på Jervskogen, men det er de ikke. Riktig åpningsfart blir helt avgjørende ettersom vi skal inn i et bratt terreng like etter start. Her kan man pådra seg mye melkesyre. Deretter blir løypene lettere, men ikke så lette. Jeg har en fordel som kjenner løypene, og vet hvordan jeg skal disponere kreftene, sier hommelvikingen.

Jenssen tror NM-formen er ivaretatt, selv om det er en stund siden han gikk et skirenn.

– Siste gang var på NM-stafetten forrige søndag, men jeg tror formen skal være god.

Brakk staven

Jenssen gjorde et strålende NM i Meråker nylig, og han var spesielt fornøyd med femteplassen på tremila. På plassen foran endte olympiamester Simen Hegstad Krüger.

– Jeg brakk staven halvannen kilometer før mål, og kunne kanskje gjort det enda litt bedre uten uhellet. Samtidig må jeg si meg kjempefornøyd med NM-innsatsen, og det var en stor opplevelse å få gå i Grova med alt publikummet som heiet oss frem, sier han.

Til tross for en meget sterk femteplass i NM, har ikke Jenssen hørt noe fra landslagsledelsen om mulige verdenscupoppdrag. Det har vært ett av målene Jenssen har jobbet for denne sesongen.

– Jeg fikk en sms med gratulasjoner, men har ikke hørt noe mer etterpå. Jeg tror likevel jeg får sjansen etter VM, men hva det blir, vet jeg ennå ikke, sier han.

 

Les forrige sak:
Charlotte Audestad stortrivdes og publikum stortrivdes ved Søndre Kulturhjørne torsdag kveld. Under ett døgn etter konserten er det klart at hun snart kommer tilbake.
Booket ny konsert umiddelbart

Charlotte Audestad tilbake til Søndre Kulturhjørne i april

Close