-6 °C Stjørdal, NO
02/12/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-uten dato

Gatekjøkkenet har over en halv million i gjeld – nå er de slått konkurs

Stjørdal Pizza & Grill stengte dørene da bygget på Kjøpmannsgata 33 ble revet i august. Nå er det blir åpnet konkurs i boet til selskapet.

Etter at spisestedet stengte dørene i august ble det mandag morgen åpnet konkurs i Trøndelag tingrett for Stjørdal Pizza & Grill AS.

Bostyrer og advokat Line Gulbrandsen har mottatt og gått gjennom konkurskjennelsen fra tingretten, og forklarer at selskapet har om lag 540.000 kroner i gjeld. Kravet omfatter arbeidsgiveravgift, merverdiavgift, forskuddstrekk, tvangsmulkt, gebyr og forsinkelsesrenter.

– Det er bakgrunnen for konkursbegjæringen fra Skatteetaten og for at det ble åpnet konkurs i går, opplyser Gulbrandsen.

Det var Bladet som omtalte saken først.

Store planer

Hun har vært i dialog med daglig leder og styreleder for selskapet, Wadulla Beniamin Tahir, og kunne fortelle at planen til selskapet var å starte opp igjen i det nye bygget på Kjøpmannsgata 33 etter det forrige ble revet i august.

– Det hørtes ut som at han har store planer og at han har hatt en dialog med huseier om at han skal inn i nye lokaler da det nye bygget blir ferdigstilt. Jeg tror det er det som bekymrer han mest med konkursåpningen, om det gjør at det ikke blir noe av planene, sier Gulbrandsen.

Stjørdals-Nytt har prøvd å kontakte Tahir for en kommentar på saken, men har så langt ikke mottatt respons.

Eget initiativ

Gulbrandsen skal ha et møte med Tahir neste uke for å få mer klarhet rundt situasjonen, og har så langt opplevd dialogen med han som meget positiv.

– Han ringte meg på eget initiativ i går, faktisk før jeg fikk åpningskjennelsen. Så man har ingen grunn til å tro at han ikke vil samarbeide hvert fall. Han ønsket å ha en tolk, så derfor skal vi ikke ha møtet før mandag så vi får ordnet med det, sier bostyreren.

– Jeg vet at banken har et lite krav, så det er ikke så mye mer enn det jeg vet. Sikkert noen som har vært ansatt der tenker jeg, men de har sikkert avviklet jobben imidlertid hvert fall. Det er det jeg vet per i dag, legger hun til.

Flere selskap

Ved siden av Stjørdal Pizza & Grill står Tahir også oppført som daglig leder og styreleder for Oppdal Restaurant & Bar AS. Gulbrandsen forklarer at konkursen i utgangspunktet ikke skal påvirke andre selskap Tahir driver.

– Så klart, hvis eiendeler han har brukt her er tatt i bruk der så må man se nærmere på det, og det er noe bobehandlingen vil avklare. Men i utgangspunktet hvis har man flere forskjellige selskap så skal ikke det påvirke hverandre.

Gulbrandsen forklarer at Tahir kan starte opp et nytt selskap og fortsette som før der han slapp med Stjørdal Pizza & Grill, og eventuelt kjøpe opp det som måtte være i boet.

– Det er ikke noe ulovlig i det og det skjer ganske ofte. Det er ikke sikkert han er ferdig på restaurantområdet. Hvis han i tillegg driver på Oppdal så kan det hende at han får det til å bli en grei overgang. Det er sikkert en vurdering han vil ta, forklarer hun.

Les forrige sak:
Da føreren ble stoppet i kontroll ble kjøretøyet avskiltet

Close