1 °C Stjordal, NO
23/02/2020

Gaupe påkjørt, men friskmeldt

Skadefellingslaget fulgte sporene i to kilometer

Det var her på fylkesveg 705 ved Draveng at gaupa ble påkjørt søndag ettermiddag. Det var her på fylkesveg 705 ved Draveng at gaupa ble påkjørt søndag ettermiddag.

Klokken 17.30 søndag kveld ble en gaupe påkjørt på fylkesveg 705 ved Draveng i Lånke.

– Gaupa kom fra nordsiden av veien og var nede på veien før den snudde og dro mot berget igjen, forteller Håvard Bidtnes som er leder for det kommunale skadefellingslaget.

Det kommunale skadefellingslaget, koordinert av Fylkesmannen gjennomførte et ettersøk i to timer, og fulgte gaupesporene i cirka to kilometer.

– Det var normal sporsetting og typisk vandringsmønster som for frisk gaupe. Gaupa ble utifra dette friskmeldt, sier Håvard Bidtnes, som er leder for det kommunale skadefellingslaget.

Det har i den siste tiden blitt observert mye gaupe og gaupespor i dalføret. Minst en familiegruppe er registrert og det er også tatt bilde av en familiegruppe med hele 4 unger i høst. I tillegg er det observert spor av flere enkeltgauper.

Skadefellingslaget fulgte gaupesporene i et par kilometer og konkluderte med friskmelding.
Skadefellingslaget fulgte gaupesporene i et par kilometer og konkluderte med friskmelding.

 

Les forrige sak:
Adrian Bråten fra Stjørdal og Rosenborg er tatt ut på skyggelandslaget da 42 15-åringer møtes i Sarpsborg til talentleir.
Adrian tatt ut på landslaget

En av 50 som har fått plass i første landslagstropp

Close