2 °C Stjørdal, NO
19/02/2019

Gedigen åpningsfest i Kimenparken

|| De gnir seg i hendene, smiler bredt, og ser fram til en gedigen folkefest utenfor Kimen lørdag 4. august. Fra venstre: Kultursjef Jarle Førde, Kimen-sjef og produsent for showet Jomar Ertsgaard og mediesjef for LS2018 Gunnar Uglem.||

Åpningsseremonien for Landsskytterstevnet 2018 skal foregå i Kimenparken. Der blir det et storstilt familiearrangement med smell i.

Det frivillige Skyttervesen (DFS), som arrangerer Landsskytterstevnet, feirer 125 år i år. Derfor blir ikke åpningsseremonien til Landsskytterstevnet «bare» en vanlig seremoni, men det blir en gedigen jubileumsfest også.

– Dette blir svært. Alle skytterlagene er oppfordret til å ta med faner og det blir i tilfelle noen hundre, sier Gunnar Uglem som er mediasjef for LS2018 i Stjørdal. Han poengterer at han kun er «vikar» for en syk Toralf Pedersen når åpningsseremonien presenteres. Den tidligere lensmannen Pedersen er leder for seremonier under LS2018, mens Kimen og Stjørdal kommune er de som praktisk skal gjennomføre festarrangementet i Stjørdal sentrum.

– Vi tar med oss erfaringene fra fjorårets Byfest, og byr inn en kombinert åpningsseremoni og jubileumsshow i Kimenparken. Stor scene skal på plass, og dette blir storveies, lover kultursjef Jarle Førde.

LS-speakeren leder showet

Det er kulturhussjefen Jomar Ertsgaard som skal ha produsentansvaret for det store gratisarrangementet lørdag 4. august.

– Luftforsvarets Musikkorps vil bidra sterkt under arrangementet, og vi får med oss meget dyktige Julie Dahle Aagård som vokalist. Det blir et arrangement som preges av 125 års historie, og derfor er vi veldig glade for at stjørdalingen Tor Idar Aune blir kveldens konferansier. I tillegg til å være veldig flink i den rollen, kan han det meste om skyting, sier Ertsgaard.

Plass til alle

Trompetist og kultursjef Jarle Førde er opptatt av at LS2018 skal markeres med smell i og rundt Kimen. Derfor er Nordenfjeldske Grenader Compagnie invitert og de kommer med smell.

– Dette er Landsskytterstevnet, – da må det smelle litt. Så skal det spesialskrives en fanfare, og denne skal framføres fra taket av Kimen, lover kultursjefen.

– Det kommer tusenvis av mennesker til Stjørdal under Landsskytterstevnet. Hvor mange har dere plass til under åpningsseremonien?

– Her er det plass til mange, men vi vil ta høyde for at det kommer mange. Vi har allerede hatt et par møter med politiet om trafikk og parkering. Vi har snakket om 3.000 mennesker, men det er helt umulig å anslå, sier Jomar Ertsgaard, som forteller at selve produksjonen vil koste rundt 200.000 kroner.

– Så kommer det noe i tillegg, så det vil koste et sted mellom 200.000 og 300.000, sier Ertsgaard. Kostnadene er et spleiselag mellom DFS, Landsskytterstevnet 2018 og Stjørdal kommune.

– Og når vi først har storscenen stående vil vi utnytte den mer. Derfor blir det et familiearrangement dagen etter, på søndag. Der er det meste på plass, og bookingen av artist er rett rundt hjørnet, sier Jomar Ertsgaard.

Les forrige sak:
||
Teigen trekker seg

Tirsdag morgen varslet Sylvi Listhaug sin avgang som justisminister. Nå varsler […]

Close