-3 °C Stjørdal, NO
29/02/2020

Gi din støtte til SOS-Barnebyer

Når tar Odd Fellow-logen i Stjørdal et skikkelig løft for SOS-Barnebyer, og sender bøssene rundt dagene 13.-20. april. Torstein Krogstad og Lars Borge Larsen ber folk om støtte til saken.

 

– I forbindelse med aksjonen vil vi være plassert ved kjøpesentrene i Stjørdal for å samle inn penger til SOS barnebyer. Vi kommer til å ha folk ute 2 dager i løpet av denne uken, lørdag 13 og lørdag 20 april mellom kl 11.00 og kl 16.00. Vi i Odd Fellow Ordnen på Stjørdal har til sammen ca. 100 medlemmer i dame og herrelosjen, og noen av disse medlemmene kommer til å stå på stands begge innsamlingsdager. Skulle noen ønske å delta på denne innsamlingsdagen for å hjelpe SOS barnebyprosjektet, så er det bare å ta kontakt. Det sier prosjektkoordinatorene Jan Borge Larsen og Torstein Krogstad i Odd Fellow.

 

Hjelp til med bøsser

– Hva skal de som vil hjelpe til gjøre disse dagene?

– De vil da få utdelt innsamlingsbøsse og solsikkefrø for å dele ut til de som ønsker å kjøpe en pose for kr 50,- samt nødvendig id-informasjon. SOS-barnebyer og Odd Fellow Ordnen inngikk i 2011 et treårig samarbeidsprosjekt, hvor formålet er å etablere en ny SOS- barneby i Ngabu, sør i Malawi. I barnebyen vil 150 foreldreløse og sårbare barn få et trygt hjem, i tillegg får 2000 av de mest sårbare barna og deres familier i lokalsamfunnet hjelp gjennom et SOS-familieprogram, forteller Larsen og Krogstad.

 

Skal bygge skole og barnehage

Det skal også bygges en SOS-skole og en SOS-barnehage. I tillegg skal både det lokal sykehuset og den lokale skolen rustes opp.Disse tiltakene vil gi et godt løft for hele lokalsamfunnet.

 

– Målet for innsamlingsaksjonen 13. – 20. april er altså å skaffe full finansiering av denne barnebyen i Ngabu. Per i dag har Odd Fellow Loger i Norge i løpet av dette samarbeidet samlet inn over ti millioner kroner samt bidratt sterkt med rekrutering av faddere ved fjorårets Artistgalla. En kampanje som ga 14.000 nye SOS-faddere. Ett så stort antall faddere har det aldri vært tidligere på en slik kampanje. Nå tar vi et skikkelig løft lokalt i Stjørdal på dette området også, og vi håper mange stiller opp, avslutter Jan Borge Larsen, Prosjektkoordinator Loge Steinvikholm Odd Fellow Ordnen Stjørdal.

 

 

Les forrige sak:
Ill bilde - Laksefiske i Stjørdalelva - Foto: hembregard.no
Stjørdalselva nær tom for vann

  Det siste døgnet er det iverksatt krisetiltak som reduserer vannføringen […]

Close