4 °C Stjørdal, NO
19/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Ble hedret i fotokonkurranse

– Det er alltid hyggelig med positive tilbakemeldinger

An-Magritt Lerfald er en svært dyktig fotograf, og dette selvportrettet er en del av Lerfalds selvportrettprosjektt #bareanmagritt som hun startet i mars under da landet var i korona-lockdown. (Foto: An-Magritt Lerfald)

– Det er alltid hyggelig med positive tilbakemeldinger.

Som én av to vant An-Magritt Lerfald fra Hegra diplom under Trøndelag Fotograflaugs årlige premieutdeling torsdag kveld.

Dette bildet av Emilie Horten ble premiert under Trøndelag Fotograflaugs årlige premieutdeling. (Foto: An-Magritt Lerfald)

– Det er alltid hyggelig med positive tilbakemeldinger, men det er ekstra hyggelig når det kommer fra gode kolleger. I laugskonkurransen deltar fotografene i Trøndelag, og i år var det Østfold Fotograflaug som vurderte bildene våre, sier Lerfald.

Må oppnå minst 70 poeng

Trøndelag Fotograflaug er et laug tilknyttet Norges Fotografforbund. Årlig arrangeres en laugkonkurranse hvor medlemmer i lauget kan delta med opp til fire bilder. Konkurransen juryeres av en gruppe erfarne, profesjonelle fotografer i Norge, alle tilknyttet Norges Fotografforbund.

For å bli premiert i konkurransen må fotografiene oppnå en poengsum over 70 poeng. For å oppnå 70 poeng må fotografier være av god, profesjonell kvalitet teknisk og også formidlingsmessig. Det var kun to fotografer som nådde 70 poeng, og Lerfald var én av dem.

Fotoseanse i kalkbrudd

Premiebildet er et konfirmasjonsbilde av Emilie Horten, tatt i Alby Kalkbrudd i Flora. Lerfald forteller at det var konfirmantens bestefar som hadde ordnet det fint og framkommelig i kalkbruddet.

– Da vi var på runde to og egentlig ferdig med fotograferingen var det såpass sent at sola var lav. Den lyste så fint gjennom grantrærne og hun fikk beskjed om å gå nesten inn i grantreet for at jeg kunne få til motivet jeg ville ha. Det var nok helt tilfeldig at jeg så motivet komme, og slik er det ofte. Tenker ikke så mye på det på forhånd. Blir veldig glad når jeg ser at det blir noe annerledes og kult. Det ble litt gammeldags lyssetting og følelse på bildet, sier Lerfald.

Les forrige sak:
Person i 20-årene smittet i Stjørdal

Kom reisende fra utlandet

Close