12 °C Stjørdal, NO
25/06/2019

Gir 150.000 til UKM-finalen

510 ungdommer fra hele landet kommer til Stjørdal

24. juni kommer 510 kulturungdommer fra hele landet til Stjørdal for å delta på landsmønstringen til UKM. 24. juni kommer 510 kulturungdommer fra hele landet til Stjørdal for å delta på landsmønstringen til UKM.

Kultursjefen ønsker at Stjørdal kommune gir 150.000 kroner i støtte til landsmønstringen i UKM.

For aller første gang er Stjørdal vertskap for landsmønstringen i Ung Kultur Møtes (UKM). Den foregår i Kimen den siste uka i juni og 510 ungdommer fra hele landet, pluss 80 voksne ledere er ventet til mønstringen. I tillegg til Kimen vil Ole Vig videregående skole og Stjørdalshallen være sentral i gjennomføringen.

Kultursjefen forteller om et gedigent arrangement som kommer til Stjørdal.

– UKM-festivalen har et bruttobudsjett på rundt 4,5 millioner, og det er en målsetting for arrangørene at størst mulig andel av varer og tjenester kjøpes lokalt i Stjørdal. I tillegg kommer selvsagt verdien av å arrangere en nasjonal festival i byen, publikumstilbudet dette gir i form av forestillinger, og ikke minst butikkomsetningen når 600 ungdommer og ledere er på besøk i fire dager, sier kultursjef Jarle Førde, som også ser store positive ringvirkninger omdømmemessig.

– Erfaringene sier også at man omdømmemessig kommer svært godt ut av UKM-festivalen, skriver kultursjefen i sitt forslag til politikerne om å bevilge 150.000 i arrangementsstøtte.

I tillegg til den økonomiske støtten foreslår også Førde at kommunen bidrar med kompetanse.

Coop Storlien artikkelnivå

– UKM Norge er arrangør for festivalen og stiller med egen stab og organisasjon som vil i samarbeid med de lokale arenaene og frivilligheten i Stjørdal stå for planlegging og gjennomføring av festivalen. For å få det til vil det være av avgjørende betydning at det lokalt er en UKM-koordinator både i forberedelsene og gjennomføringen av selve arrangementet. Det vil også være behov for en teknisk koordinator for blant annet overføring av forestillingene til skjermer utenfor storsalen. Stjørdal kommune vil her kunne stille til disposisjon kvalifiserte medarbeidere til dette arbeidet og vurderer verdien av disse tjenestene til 50.000 kroner. Dette beløpet vil da komme i tillegg til den foreslåtte arrangementsstøtten på 150.000 kroner, sier kultursjef Jarle Førde.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Var ruset da han kjørte og hadde narkotika på seg

Mann i 30-årene stanset i Meråker

Close