2 °C Stjørdal, NO
05/12/2019

Gir alle under 34 år 67 prosent rabatt

– Hvis vi får 100 ungdommer skal jeg være fornøyd, men det er plass til både 300 og 400 ungdommer

Kjell Inge Brovoll og Lill Bente Mæhla Totland håper på stor oppslutning fra ungdommer til årets bluesfestival. Kjell Inge Brovoll og Lill Bente Mæhla Totland håper på stor oppslutning fra ungdommer til årets bluesfestival.
Ditt Apotek Hellsenteret  Mobil

Blues In Hell ønsker flere yngre publikummere. Nå gir arrangørene nesten 70 prosent rabatt til ungdommer under 34 år som ønsker å delta på bluesfestivalen som foregår i perioden 5. til 8. september.

– Da jeg som 26-åring startet med bluesfestivalen var publikum i alderen 27 til 40 år. For fire år siden fant vi ut at gjennomsnittspublikummeren var en mann fra Trondheim på 56 år. De siste årene har vårt publikum ligget på mellom 50 og 65 år, sier Kjell Inge Brovoll, festivalsjef for Blues In Hell.

Den økende snittalderen på publikummerne ønsker arrangørene å gjøre noe med. Ung Blues In Hell, eller U-34 som er arbeidstittelen, er et konsept som henvender seg til et yngre publikum.

Får stor plass

I år får de unge artistene egen scene som innvanderes av unge og talentfulle musikere.

På fredag skal både Maldito fra Trondheim, Among Lynx fra Sverige og Tora Dahle Aagård fra Flatanger på ungdomsscenen i tillegg til tyske Chris Kramer & Beatbox Blues. Silya and The Sailors, som også er attraktiv for ungdommer, er hovedtrekkplaster på amfiscenen. I festivalavisen som utgis 24. august er de unge artistene viet stor plass.

– I tillegg til at vi satser på unge musikere, har vi i år også et økt fokus på kvinnelige artister, sier Brovoll.

Reduserer prisene

For å lokke flere under 34 år til festivalen gjør arrangørene drastiske grep. Weekendpasset, som vanligvis koster 1290 kroner, får målgruppen under 34 år kjøpt for 425 kroner. Også dagspassene reduseres betydelig.

– Hvis vi får 100 ungdommer skal jeg være fornøyd, men det er plass til både 300 og 400 ungdommer, sier Brovoll.

For å gjennomføre satsingen er Blues In Hell avhengige av støtte. Sparebank1 SMN har i en årrekke vært en samarbeidspartner for bluesentusiastene.

– Uten støtten fra Sparebank1 hadde det vært langt tyngre å gjennomføre satsingen, sier han.

Er med i prosessene

Tidligere fikk sponsorer billetter i bytte mot en raus sjekk, og så var avtalen i boks. Slik er det ikke lenger, og en samarbeidsavtale i dag betyr gjerne at støttespilleren ønsker å bidra til utvikling av festivalen.

– Vi gir ikke bare støtte, men ønsker å utvikle og gjennomføre tiltak sammen med dem. Vi har på mange måter lignende utfordringer som bluesen i forhold til å henvende oss til ungdommer, og da er det greit å gjøre noe sammen, sier Lill Bente Mæhla Totland, banksjef i Sparebank1 SMN.

At aldersgrensen er satt til 34 år, er ikke tilfeldig. I bankverdenen er 34 år grensen for å kunne spare i BSU og å få ungdomslån.

– I fjor opprettet vi en kundeklubb med fordeler for våre kunder under 34 år sammen med bluesfestivalen, og gjennom kundeklubben kan vi markedsføre ungdomssatsingen for bluesfestivalen, sier hun.

Les forrige sak:
Brannvesenet er ute og jobber med de glatte strekningene på E14. (Foto: Siw Larsen)
Flere motorsyklister veltet i rundkjøringer

Politiet melder om svært glatt vegbane

Close