23 °C Stjørdal, NO
22/05/2019

Gir full gass i sin første sesong

11-åringen Sebastian Myhr Bjerkli imponerte under helgens NM-runde i crosskart

FARTSGLAD: Sebastian Myhr Bjerkli kjører sin første fulle sesong i crosskart og har vist seg som et stort motorsporttalent. (Foto: Privat) FARTSGLAD: Sebastian Myhr Bjerkli kjører sin første fulle sesong i crosskart og har vist seg som et stort motorsporttalent. (Foto: Privat)

11-åringen Sebastian Myhr Bjerkli imponerte under NM-runden i crosskart på Hamar.

Sebastian Myhr Bjerkli er glad i motorer og fart, og 11-åringen viste svært så lovende takter under NM-runden på Hamar.

– Han kjører i klassen 85 ccm, som er klassen man kjører i når man er 11 år, forklarer pappa Espen Myhr Grandalsmo. «Kartene» i denne klassen yter cirka 30 hestekrefter og farten får ikke overstige 80 km/t.

Totalt stilte 15 kjørere opp i klassen til stjørdalingen, og han innledet helt strålende med en andreplass i den første runden. Han fulgte opp med mer god kjøring utover helgen og fikk 3. og 4. plass i de to neste rundene. Totalt var dette mer enn godt nok til å kvalifisere seg for A-finale.

– Ni kjørere startet i A-finalen og Sebastian ble til slutt nummer fem, sier en fornøyd pappa, som nå fortsetter fartingen land og strand.

– Dette er hans første fullsesong som kjører av crosskart, så nå blir det ny NM-runde den 1. september. Den foregår i Bø, forteller Espen Myhr Grandalsmo.

Coop Storlien artikkelnivå

Les forrige sak:
Varaordfører Ole Hermod Sandvik har tenkt ferdig. Høyre-toppen blir Høyre-topp også ved kommunevalget neste år.
Sier ja til fire nye år

Varaordføreren blir Høyres toppkandidat

Close