13 °C Stjørdal, NO
07/07/2020

Gir sitt aksjonsbidrag til annen miljøorganisasjon

Dropper WWF – gir pengene til In The Same Boat

TYDELIG SIGNAL: Senterparti-politiker Eline Lello mener vedtaket om å ikke legge til rette for TV-aksjon i Meråker er et tydelig signal til WWF.

Flertallet i kommunestyret i Meråker har bestemt at kommunen ikke oppnevner en egen TV-aksjonskomite i år. Og de gir kommunens bidrag til organisasjonen «In The Same Boat».

– Jeg jubler ikke over dette vedtaket, men mener det er viktig at vi sender et tydelig signal om at det ikke er greit at inntektene fra årets TV-aksjon går til World Wide Fund for Nature (WWF). Jeg mener at NRK burde sett dette da de tildelte organisasjonen årets aksjon, sier Eline Lello.
Senterparti-politikeren fikk med seg et enstemmig formannskap for snart to uker siden, men i kommunestyret var det mer sprik.
Varaordfører Anne-Karin Langsåvold, som var enig med Lello i formannskapet, hadde en annen oppfatning i kommunestyret. Hun foreslo at kommunen gjennomførte årets TV-aksjon på samme måte som tidligere år. Langsåvolds forslag fikk imidlertid bare åtte stemmer, mens 13 stemte for Lellos forslag etter en tidvis opphetet debatt.
– Jeg er lei meg for at jeg ikke hadde noe alternativ klart da vi behandlet saken i formannskapet. Da kunne dette gått litt roligere for seg, men det var en bom fra meg, sier Eline Lello. Hun fikk kommunestyret med seg på å gi årets bidrag fra Meråker kommune til organisasjonen In The Same Boat.
– Dette handler ikke om at vi ikke ønsker å bekjempe plasten i havet, men det handler om WWF, poengterer Eline Lello.

 

Les forrige sak:
Kjørte altfor fort for å komme seg av veien

Skyldte på biltrøbbel - retten var ikke enig

Close