-7 °C Stjørdal, NO
05/12/2021

Gir ut låt om seriemorder

Bandet Adventure består av Terje Craig(f.v), Elen Cath Hopen, Terje Flessen, Kjell Myran, Odd Roar Bakken og Alf Helge Lund.

Bandet Adventure, med tre medlemmer fra Stjørdal, skal lage to album om seriemorderen Belle Gunness fra Selbu. Onsdag ble den første digitale singelen fra album nummer én sluppet.

Det Trondheimsbaserte bandet Adventure består av seks medlemmer, deriblant stjørdalingene Kjell Myran (vokal), Terje Craig (vokal/bass/synth), og Elen Cath Hopen (vokal/piano/fløyte).

Onsdag ga bandet ut låten «Hell’s Belle» som digital singel. Det er den første singelen fra det første av to album som omhandler Brynhild Paulsdatter Størset, også kalt Belle Gunness.

Seriemorder fra Selbu

Belle Gunness ble født i Selbu i 1859, og emigrerte til USA i 1881, hvor hun ble en av de verste kvinnelige seriemorderne gjennom historien. Hun døde etter all sannsynlighet i en brann på gården sin i 1908.

– Som tekstforfatter i bandet funderte jeg lenge på hva jeg skulle skrive om. Jeg stilte rett og slett et spørsmål til mine venner på Facebook tidlig i prosessen, og en av mine kompiser svarte at vi burde lage et temaalbum om Belle Gunness. Nysgjerrigheten tok overhånd, og jeg ble fascinert av historien, sier Terje Craig.

Opptakene startet våren 2020 under lockdown-perioden i Craigtones studio i Stjørdal, og etter hvert ble det såpass mye materiale at bandet bestemte seg for å lage et dobbeltalbum.

Det første albumet har fått tittelen «Tales Of Belle – part 1 – Across The Ocean». Albumet var ferdig mikset i sommer, men av ulike årsaker utgis det ikke før 22. april 2022.

– Går ting etter planen, utgis album nummer to, «Tales Of Belle, part 2», senhøsten 2022, sier Craig.

Har gitt ut flere album

Bandet Adventure ble startet i 1995 av keyboardist Odd-Roar Bakken og gitarist Terje Flessen, begge fra Trondheim. I 2011 ble Terje Craig rekruttert til bandet, i 2014 ble Craigs kone Elen Cath Hopen med, mens i 2015 ble Kjell Myran med som vokalist.

Bandet har tidligere gitt ut albumene «Adventure» i 2000, «Beacon of Light» i 2009, «Caught in the Web» i 2014, «Refugees» i 2017, og «New Horizon» i 2019.

Terje Craig forteller at sjangeren de spiller er en miks av 70-talls hardrock, neoprog, folkrock og moderne musikaler.

– Vi er inspirert av artister/band som Deep Purple, Uriah Heep, Pink Floyd, Jethro Tull, Camel, Arena, Pendragon, City Boys, 10CC og mange flere, sier han.

 

Les forrige sak:
Nå stenges denne sentrumsgata

Close