10 °C Stjørdal, NO
29/05/2020

Gira gjeng klar for årets storshow

– Vi lover en festkveld, så meld deg på BKM

BKM-KLARE: Gjett om denne gjengen er klare til å innta scenen i Kimen-salen. Fra venstre: Hedda Stol Øyan, Elias Ertsgaard, Stine Kristiansen, Anna Rimul Rolseth, Ingrid Aasland, Nora Aasland, Ola Rimul Rolseth og Edvard Fredrikson Moen.

Barnas kulturmønstring (BKM) er årets store høydepunkt for barn under 13 år som elsker å stå på en scene.

– Det å stå på scenen i storsalen i Kimen er både skummelt og artig til samme tid. Det sier en ekte BKM-veteran. Stine Kristiansen (11) var nok en gang blant de aller første som meldte seg på BKM da påmeldingen åpnet. Nå handler alt om å øve og øve og øve.
– Vi skal synge en sang av Bob Dylan som på norsk heter «Fordi jeg elsker deg», sier Kristiansen, som tar med seg sin gode venninne på scenen den 30. januar.

Nå blir det øving

Stine «Veteran» har med seg flere andre energiske BKM-artister når vi møter henne i Kimen. De er svært så gira på å vise fram det de kan den 30. januar. En av disse er Hedda Stol Øyan (9) som debuterte under fjorårets BKM.
– Jeg har aldri opptrådt for så mange noen gang, sier Hedda som har planer om å synge låten «Play». Men først blir det travelt.
– Jeg skal øve mye nå, sier en svært så blidspent og spent Hedda Stol Øyan.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel
Barna styrer alt

Det var Frode Aune som «fant opp» Barnas Kulturmønstring i Stjørdal for seks år siden. Fortsatt er det Aune som trekker i trådene og han håper at mange unge sangfugler, tryllekunstnere, skuespillere, eller hva det måtte være, melder seg på.
– Det er veldig lett å melde seg på. Det er bare å finne siden vår på Facebook, sier Frode Aune.
Han håper på mange, men samtidig er det et visst antall som er det bortimot maksimale.
– BKM ble en suksess fra første år. Det har økt i antall deltakere hvert år, men BKM har nådd et slags tak nå, en optimal forestilling har 35 varierte innslag noe det har hatt de siste årene. Barna, har en viktig rolle på BKM. De lager hele forestillingen. Både på, bak og foran scenen. Det er slik at alle barna får sett hverandre i tillegg til at de er artister. Artistene har reserverte seter på første rad når de selv ikke opptrer, sier Frode Aune, som mener det er vel så viktig å gi applaus som å få.
Sammen med noen av de første påmeldte rågleder han seg til den store kvelden i storsalen.
– Vi lover en festkveld, så meld deg på BKM, er den klare oppfordringen fra Aune og barna.

 

Les forrige sak:
Inviterer små alpinister til skiskole

Skal lære skiteknikk med masse skiglede

Close