17 °C Stjørdal, NO
18/06/2019

Gitarkonsert med Andreas Lines

Andreas Lines spiller først kommende søndag klassisk gitar med verker fra tysk barokk på første halvdel av 1700-tallet i Værnes kirke.

 

Andreas Lines går nå 1. året på master og totalt det 5. året på Musikkonservatoriet i Trondheim. Som 18-årig elev på Ole Vig vgs spilte han sammen med Erlend og Simon Albertsen jazz for Kong Harald under 70 – årsdagen 21. februar 2007.

 

– Men nå har jeg lagt jazzen til side og konsentrerer meg om klassisk gitar. Det er så krevende å spille musikk som ble skrevet for en annen tid. Jeg har blitt veldig fascinert av barokken og det musikalske uttrykket. Skal jeg spille denne musikken, blir det ikke tid til noe annet, sier Lines som gleder seg til konserten søndag kveld:

 

Hellsenteret uke 25 mobil

– Dette er en anledning til å vise publikum hva jeg holder på med. Min klare målsetting er å leve av musikk, sier Lines som for tiden også har et vikariat og underviser på kulturskolen i Stjørdal: – Her blir det anledning til å møte andre musikalske utrykk fra den oppvoksende generasjon. Det er veldig spennende, sier han som når han er ferdig med dette året fortsatt har et år igjen før master er unnagjort.

 

– Hvordan kom du i kontakt med Kellner?

– En lærer presenterte en del noter av Kellner som først og fremst har skrevet for lutt. Det er mitt bi-instrument. Men denne musikken er også egnet for tolkninger på gitar. Dette var musikk jeg likte bedre og bedre. Når du første spiller barokk-musikk, kommer du ikke utenom Johann Sebastian Bach. Dette er musikken som jeg vil presentere for publikum på søndag kveld, sier Lines.

 

– Får du tid til noe annet enn barokk?

– Jo, jeg kobler av med litt el-gitar innimellom, men det er nærmest på hobbybasis, sier Andreas Lines som gleder seg til å presentere den musikken han er mest opptatt av for publikum i Værnes kirke søndag kveld: – Hjertelig velkommen til en trivelig kveld – en hyllest til barokken.

 

Jeg gleder meg til å spille i dette flotte kirkerommet, sier Andreas Lines.

 

 

Les forrige sak:
De runder et år med vals og pols i Gladansen på Remyra grendehus. Fra venstre: Inger Vik, Arne Hoven, Erling Eidem, Klara Hegseth og Petter Henriksen. Nora Julseth danser i rødt til venstre.
Gládansen runder et år

  Da Gládansen sist hadde sin torsdagsdans på Remyra grendehus, var […]

Close