11 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Gjett hvem denne spreke 80-åringen er?

Ledetråd: Legg merke til gatenavnet i bakgrunnen

Reidar Moksnes bor i Rikke Moksnes veg og svinger innom bestemors gate rett som det er når han er ute og triller på sin trofaste følgesvenn; tohjulingen. Reidar Moksnes bor i Rikke Moksnes veg og svinger innom bestemors gate rett som det er når han er ute og triller på sin trofaste følgesvenn; tohjulingen.

Ledetråd: Legg merke til gatenavnet i bakgrunnen.

Det er nemlig hans bestemors navn som troner på skiltet i bakkant. Rikke Moksnes fikk oppkalt en gate etter seg blant annet fordi hun var det første kvinnelige medlemmet i herredsstyret i Stjørdal i 1916. Hun var også mor til Olaf Moksnes som vant flere NM-gull og to Kongepokaler på 1920-tallet, og som startet opp Moksnes Sport i 1947.

Startet som 12-åring

I 1952 startet en 12-åring opp som medhjelper på verkstedet i sykkelforretningen i Søndregata. Reidar Moksnes tok etter hvert over og drev den frem til 2007, da sønnene Freddy og Morten overtok.

I dag er Reidar Moksnes blitt 80 år, men en slik hendelse endrer ikke hans livsstil. Heller tvert i mot.

– Jeg blir urolig i kroppen hvis jeg ikke kommer meg ut på sykkelen om dagene, eller får trent en time på spinningsykkelen, forteller han.

Hver eneste dag er Reidar Moksnes innom sin gamle arbeidsplass, sykkelbutikken i Søndregata.
Hver eneste dag er Reidar Moksnes innom sin gamle arbeidsplass, sykkelbutikken i Søndregata.
Veteransykling på torsdager

Mellom 10 og 15 mil tilbakelegger sprekingen ukentlig rundt omkring Stjørdal på tohjulingen.

– Jeg sykler ofte opp mot Hegra og Forradalen eller utover mot Skatval. I sommer syklet jeg opptil fem ganger i uken, men nå fremover blir det på grunn av været mest spinning. Jeg har spinningsykkel hjemme, og da setter jeg på TV-en eller litt musikk og timen går ganske så fort, forteller Moksnes, som selv var en habil syklist på 1960-tallet.

Men sykkeltalentet nådde ikke helt opp til sin fars meritter.

– Jeg oppnådde en 5. plass på tempo i NM, sier han.

På torsdager slipper Moksnes å trene alene. Da møtes en gjeng veteransyklister i Stjørdal utenfor sportsforretningen for å sykle og prate sammen på veien opp mot Forradalen, før det hele avsluttes med en kaffekopp i sentrum.

Medlem i 30 år

Også på onsdagene foregår en annen viktig ukentlig begivenhet for Moksnes. Da øver Stjørdal Blandakor.

– Jeg har vært med i blandakoret i 30 år og Stjørdal Mannskor i fire. Jeg er vokst opp med sang og musikk i heimen, og jeg bruker å si at jeg har to lidenskaper: Sykling og sang, og jeg er generelt glad i korsang og lytter også på det hjemme, forteller han.

Går til butikken

Selv om det nå er 13 år siden han trappet ned arbeidet i sykkelbutikken, greier Moksnes ikke helt å holde seg unna.

– Jeg er innom butikken en times tid hver eneste dag for å ta en kaffekopp. Da går jeg til og fra, en tur på fem kilometer, og får også litt aktivitet, sier han.

PS! Bare så det er nevnt. Reidar Moksnes har bostedsadresse i Rikke Moksnes veg i Husbyhagen.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Tre bygninger brant ned til grunnen, men bolighuset berget

Alle personer er gjort rede for

Close