14 °C Stjørdal, NO
13/07/2020

– Gjør det litt vanskelig for de kriminelle

Ønsker ikke å skremme, men informere om mobile vinningskriminelle

Her blir de tre fra Litauen pågrepet av politiet ved E14 like vest for Hegra sentrum. (Foto: Politiet i Værnesregionen) Her blir de tre fra Litauen pågrepet av politiet ved E14 like vest for Hegra sentrum. (Foto: Politiet i Værnesregionen)

Tre personer fra Litauen ble onsdag ettermiddag pågrepet og siktet for å ha stjålet varer fra Coop Extra og Byggmix i Meråker. Nå ønsker politiet i Værnesregionen at innbyggerne skal gjøre det litt vanskeligere for de mobile vinningskriminelle.

– Vi har tidligere gått ut og advart mot mobile vinningskriminelle. De stjeler som regel lettomsettelige varer. Gjør det litt vanskelig for dem, ta dine forholdsregler. Lås sykler og biler, og fjern verdisaker som kan være interessante for disse tyvene og andre, oppfordrer politiet i Værnesregionen. Samtidig ber de alle om å være bittelitt på vakt.

– Vær en god nabo og meld i fra om mistenkelig aktivitet og lyder. Vi ønsker ikke å skremme innbyggerne, men kun informere om «fenomenet» mobile vinningskriminelle, er den klare meldingen fra politiet.

De tre som ble stanset av politiet på E14 i går ettermiddag etter tyveriet i Meråker, hadde stjålet varer for omtrent 5000 kroner. Politiet omtaler det som et tyveri som var planlagt og organisert, og etterforskningen har også vist at de tre hadde stjålet varer i Orkdal tidligere.

– Mobiliteten og profesjonaliteten er høyere enn noen gang og de utenlandske kriminelle beveger seg raskt fra et distrikt til et annet over noen dager, før de ofte returnerer til sitt hjemland. Åpnere grenser og kort vei til velstående Norge er fristende for mange som lever under vesentlig vanskeligere kår i sitt hjemland, skriver politiet i Værnesregionen på sin Facebook-side.

Les forrige sak:
STORARRANGEMENT: Ove Brønlund og nestleder Guri Storborg i Stjørdal Swingklubb gleder seg til å få noen av verdens beste dansere på besøk. (Foto: Privat)
– Verdens beste dansere til Stjørdal

World Cup i boogie woogie på Hell

Close