11 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

– Glad for at hytteforbudet er opphevet

I år håper ordføreren på påskebesøk

Hytteforbudet er opphevet, men ordfører i Tydal Jens Arne Kvello sier alle må ivareta hensyn til smittevern og sørge for sikker ferdsel i fjellet. (Foto: Frank Skaufel) Hytteforbudet er opphevet, men ordfører i Tydal Jens Arne Kvello sier alle må ivareta hensyn til smittevern og sørge for sikker ferdsel i fjellet. (Foto: Frank Skaufel)

Ordfører i Tydal kommune Jens Arne Kvello, er glad for at hytteforbudet er opphevet. Denne påsken venter han mange tusen på hyttetur i kommunen, med mindre smittevernbestemmelsene i siste liten setter begrensninger.

Tydal har i dag ca. 1550 hytter, som er langt flere enn de 768 innbyggerne i fjellkommune. Nå nærmer påsken 2021 seg forhåpentlig med sol og snø, og hvis man går ut ifra et anslag på fire personer per hytte, vil dette utgjøre rundt 7000 personer som kan tilbringe påsken i Tydal.  I år vil derfor ordføreren og folket i Tydal merke en dramatisk endring fra fjoråret. 2020 ble et hytteår som nesten ble helt nedstengt og bød på lite besøk. Årsaken var at koronatiltakene trådte i kraft i midten av mars måned 2020 og la lokk på mange besøk i fjellet utenfra.

Spesielt hytteår

Hyttefolket utgjør er en stor del av «befolkningen» i Tydal. Ordfører Jens Arne Kvello håper denne påsken retter opp mye av fjorårets litt dyrekjøpte erfaringer.

– Påsken 2020 ble en meget spesiell tid også for oss fastboende. En hyttekommune som Tydal uten hyttefolk, er en dårlig løsning for oss. De fleste, om ikke alle servicebedrifter i vår kommune, fikk i fjor store utfordringer.

Tydal venter innrykk av flere tusen hyttefolk i påsken. (Foto: Roar Børstad)
Tydal venter innrykk av flere tusen hyttefolk i påsken. (Foto: Roar Børstad)

– Hva skjedde i bygda når begrensninger om å besøke hytter også berørte Tydal?

– Som hos andre hyttekommuner så vi utfordringene med situasjonen som oppstod. Vi merket oss spesielt at de som hadde hytte på Storlien eller i Sverige, i tillegg til norske innlandskommuner ble sterkt berørt. Det hele opplevdes uvirkelig og veldig beklagelig.

– Hva spår dere for påsken 2021 og ventet besøk i fjellkommunen?

– Vi er fortsatt usikre på hvordan påsken 2021 skal kunne gjennomføres. I Tydal følger vi nasjonale regler og retningslinjer. Disse kan endres raskt i forhold til smittepåvisning, dette må vi ta høyde for. Vi må samtidig få gi honnør til de som driver næring i Tydal, og til innbyggerne og det ansvar disse har tatt for å ivareta smittevernhensyn. Det smittevernarbeidet som gjøres er avgjørende for at vi ikke har påvist smitte i dag i Tydal, det er vi stolte av, sier Kvello.

Vil følge ekstra godt med i fjellet

Ordføreren sier smitteverntiltak må gjennomføres også denne påsken. Han sier det er all grunn til å være påpasselig, selv om større ansamlinger av folk ikke skal forekomme.

– Vi må foreta ekstra kontroller og anmode folk om å fortsatt være forsiktige med større ansamlinger. Vi har startet med vaksinering, men påsken kommer såpass tidlig i år, slik at vi kan ikke på noen måte senke skuldrene.

– Ligger det an til en mer normal påskeavvikling?

– Skal vi få en vellykket påske i Tydal året 2021, da har vi alle et ansvar for å ta hensyn. Folk er på fjellet og på hytta for å kose seg og ha det fint i fritiden. Mest sannsynlig vil vi kunne tilbys fine skiløyper, og vi håper på fine værforhold. Sikkerhet skal ivaretas av alle generelt i fjellet. Jeg ønsker hyttefolket velkommen, men husk for egen og andres sikkerhet å følge anbefalte smittevernregler, sier ordfører Kvello i Tydal.

Les forrige sak:
Truende mann pågrepet i sentrum – slo rundt seg med spade

- Noen biler har trolig fått skader etter spaden

Close