7 °C Stjørdal, NO
27/09/2020

Gladmelding til 22 ungdommer

– Det er kjempeviktig at de har lyst til å jobbe for oss og er motiverte

UTPLUKKERE: Jannike Darell Halén og John Anders Rødde har hatt den vanskelige, men morsomme, jobben med å velge ut 22 heldige ungdommer som skal få jobbe i drifts- og vedlikeholdsavdelingen i sommer.

Drifts- og vedlikeholdsavdelingen i kommunen hadde langt over 100 å velge blant. Nå har de plukket ut de 22 heldige som får sommerjobb.

– Det er artig og viktig, både for oss og for dem, at vi får ungdommer som kan hjelpe oss med arbeidsoppgaver i sommer. Det sier konsulent Jannike Darell Halén og driftsansvarlig John Anders Rødde i Stjørdal kommune.
Det er de to som har gått grundig gjennom bunken med søknader fra arbeidslystne ungdommer. Ingen enkel oppgave, men Halén og Rødde er glade for at de nå kan tilby så mange som 22 minst tre uker i jobb.
– Det er ingen selvfølge i disse koronatider, men det er tydelig at kommunens ledelse prioriterer denne satsingen. Nå tar vi selvsagt alle smittevernregler på ytterste alvor, sier Jannike Darell Halén.

Motiverte ungdommer

Hun har ringt rundt til alle de heldige og ble møtt av glade ungdommer.
– Det er kjempeviktig at de har lyst til å jobbe for oss og er motiverte, sier John Anders Rødde.
Selv har han ansvaret for vedlikeholdet ved Fosslia skole, men er i tillegg elektriker litt her og der i kommunen. Han trives godt når han kan få ha med seg en ungdom i opplæring.
– De gjør viktige oppgaver, og samtidig får de veldig nyttige erfaringer, sier Rødde.

Stort sett utendørs

Jannike Darell Halén og John Anders Rødde jobber begge i drifts- og vedlikeholdsavdelingen i Stjørdal kommune, og kan love at det blir både varierte og mange oppgaver til de 22 «utvalgte».
– Det blir plenklipping, maling, enkle reparasjoner på bygg og vedlikeholdsoppgaver. Det blir litt av hvert og det aller meste av arbeidet i år vil nok foregå utendørs, sier John Anders Rødde.
Tidligere år har sommervikarene gjerne vært inne i helsebygg og malt og bidratt til oppussing. Det blir ikke så mange innomhus-oppgaver i år.
– Vi endrer også på det praktiske knyttet til signering av avtalene med ungdommene. Tidligere har de møtt opp i rådhuset. Slik blir det ikke i år, sier Jannike Darell Halén.

Bredt spekter

I uke 26, det vil si uka som starter med mandag 20. juni, kommer de første ungdommene på jobb i drifts- og vedlikeholdsavdelingen. Noen har så vidt fylt 16, som er minimumsalder, mens andre er mer erfarne. Noen skal jobbe i tre uker, noen litt lenger, og i følge Rødde har de vurdert og valgt bredt.
– Her er selvsagt bra fordeling mellom jenter og gutter, og vi har også vært opptatt av at de som får sommerjobb hos oss gjenspeiler mangfoldet i samfunnet, sier John Anders Rødde.
Også andre etater og enheter i kommunen skal for øvrig ha ungdommer i sommerjobb.

Les forrige sak:
To tatt for ruskjøring

Stanset av politiet i Stjørdal

Close