-0 °C Stjordal, NO
24/02/2020

GLAVA med storsatsning i Stjørdal

|||| ||||
Selskapet ble opprettet i 1935, og drev den gangen med lisensproduksjon av glassvatt – et produkt oppfunnet i Tyskland. Jensen som er medlem av kommunal- og forvaltningskomiteen, setter pris på å lære mer om hjørnesteinsbedriften GLAVA som har drevet døgnkontinuerlig produksjon i Stjørdal siden fabrikkåpningen høsten 1965. Det betyr 50 – årsjubileum neste år. 
Bedriften har etter et strategisk styrevedtak investert i store endringer. Det er sanering og ombygging av gammel bygningsmasse og satsing på nye maskiner. En helt ny fabrikkfløy står ferdig med montering av moderne og nytt produksjonsutstyr. Det skal være i drift i løpet av høsten i år: 
– Med denne moderniseringen kan vi produsere mer og med enda bedre kvalitet, forklarer fabrikksjef Jan Dag Aaen. 
 

Lokal kompetanse

GLAVA har i dag 60 ansatte i Stjørdal og produserer for det norske markedet fra Dovre og opp til Kirkenes. Det er stor stabilitet i arbeidsstokken og bedriften klarer å holde på opparbeidet kompetanse. Utkjøring av varer med eget transportmateriell er en viktig del av virksomheten. 
I selskap med ordfører Ivar Vigdenes (Sp) og partikollega, varaordfører Ole Hermod Sandvik, blir stortingsrepresentant Jenssen med når fabrikksjef Jan Dag Aaen inviterer til omvisning av nye lokaler og nytt produksjonsutstyr.  
GLAVA i Stjørdal vil være et utstillingsvindu. Fabrikken blir verdens mest moderne produksjonsanlegg for glassull når den står ferdig i 2014. Glava satser i Trøndelag og investerer 128 mill. kr. for å styrke anlegget for framtiden. Produksjonskapasiteten vil økes betydelig når det nye anlegget tas i bruk til neste år. 
 

Redusert energibruk

Samtidig kuttes energibruken i produksjonen. Med dette vil fabrikken være godt rustet til å fortsette det kontinuerlige arbeidet med å øke isolasjonsevnen i GLAVAs produkter. Det er bygd et flunkende nytt bygg på anlegget i Stjørdal, og nå fylles lokalene opp med moderne maskiner: 
– Investeringer er viktig både for GLAVA og våre kunder. Behovet for god isolasjon vil øke i årene som kommer. Det er en følge av økt byggeaktivitet og strengere krav. Det moderne anlegget er med på å sikre at markedet får varene de trenger. 
Like viktig er det imidlertid at investeringen trygger og videreutvikler den norske kompetansen. På den måten er vi i Norge sikret isolasjonsprodukter som er tilpasset våre forhold, understreker fabrikksjef Aaen overfor stortingsrepresentant Jenssen og hans følge. 
 

Nøyaktig puslespill

I Stjørdal er ingenting overlatt tilfeldighetene. Det er generasjoner med erfaring som ligger til grunn for endringene som nå gjøres. Anlegget får flere nye produksjonsløsninger som er utviklet i GLAVA-regi og ved hjelp av lokale underleverandører.
 
I tillegg til hovedprosjektet (nytt produksjonsanlegg) er det avledet nesten 20 underprosjekter som har til hensikt å føre GLAVA-fabrikken til verdenstoppen. Hver minste detalj er nitidig vurdert i en levetidshorisont, og inngår til sammen i et puslespill som gjør fabrikken svært gjerrig i forhold til energibruk og miljøpåvirkning.
Byggeprosjektet er dessuten gjennomsyret av hensynet til ansatte. Lokalene er trivelig opplyst med LED-lys, det er brukt isolasjonsmaterialer av ypperste klasse (GLAVA-produkter, naturligvis) for å redusere støy, og det er investert betydelige ressurser i teknologi som skal sikre et godt innemiljø.
 
Stortingsrepresentant Jenssen er imponert over å se at en tradisjonell industribedrift satser så sterkt i Trøndelag. Han hyller både ansatte og ledelser for den friske satsingen: 
– Det er levert gode resultater over mange år og skapt en stor bevissthet for å satse videre. Jeg forstår at ledelsen setter pris på den stabile arbeidskraften som gir en ekstra styrke for å satse videre, sier stortingsrepresentanten som sitter i kommunalkomiteen og vet hvilke bidrag solide bedrifter gir til kommuneøkonomien gjennom alle arbeidsplassene som skapes. 
Glava er en viktig miljøaktør som resirkulerer glass, flasker og vinduer. På bakgrunn av dette råstoffet blir det produsert glassvatt. Det brukes som isolasjonsmateriale i bygningsindustrien. 
Sandvik er stolt over å vise fram en stor samfunnsaktør med virke i Stjørdal. Stortingsrepresentant  Frank J. Jenssen har bl. a. fra sin tid i Trondheim kommune god kjennskap til Stjørdal, men besøket på GLAVA var et nytt og hyggelig bekjentskap.
 
– Vi setter pris på besøk fra stortingsrepresentanter og er veldig glad for å ta med Frank J. Jenssen til en veldrevet bedrift som GLAVA, sier ordfører Ivar Vigdenes.

Les forrige sak:
||
Bestem navnet på kulturhuset!

Tiden har kommet til å finne et passende navn til det […]

Close